הוכרזו הזוכים בפרס דן דוד לשנת 2016, בסך כולל של שלושה מיליון דולר. בין הזוכים: שלוש היסטוריוניות ושישה חוקרים בתחומי מדע הננו והמאבק בעוני.
פרס דן דוד הוא פרס בינלאומי הניתן בישראל מדי שנה לאנשים על תרומתם לחברה ולקהילה, אשר הוכיחו הצטיינות ותרמו תרומה יוצאת דופן לאנושות. בכל שנה מחלק פרס דן דוד שלושה פרסים בסך כולל של שלושה מיליון דולר בשלושת ממדי הזמן: עבר, הווה, ועתיד. הפרס, הניתן זו השנה ה-15, מוענק על שמו של איש העסקים היהודי דן דוד, שהלך לעולמו בשנת 2011.
בתחום המאבק בעוני, המייצג את ממד ההווה, יחלקו את הפרס שלושה כלכלנים: פרופ' סר אנתוני אטקינסון, פרופ' פרנסואה בורגיניון ופרופ' ג'יימס הקמן. אטקינסון נחשב לחוקר מוביל בתחומי העוני והשוויון המתמקד בתחומי צדק חברתי ותכנון מדיניות ציבורית. בורגיניון גם הוא חוקר את נושאי העוני והשוויון אשר מוביל בעולם בחשיבה משולבת לנושאי צמיחה כלכלית, שוויון ועוני. הקמן, זוכה פרס נובל לכלכלה, עוסק לאורך השנים בנושא התפתחות הילד בגיל הרך ועבודתו מדגישה את חשיבות החינוך, הטיפוח והדאגה לרווחת הילד.
בתחום מדעי-הננו, המייצג את ממד העתיד, זכו שלושה חוקרים שהביאו לפריצות דרך משמעותיות בתחום בשנים האחרונות: פרופ' פול אליויסטוס, פרופ' צ'ד מירקין ופרופ' סר ג'ון פנדרי. אליויסטוס הוא אחד ממייסדי תחום מדע הננו וחלוץ בתחום הננוטכנולוגיה. המצאותיו בתחום זה אפשרו גילוי של מבנים תאיים רבים והן מיושמות במספר רב של יישומים ביו-רפואיים. מירקין הוא כימאי בעל מוניטין בינלאומי שפיתח שיטות לבקרת חיישנים ננו-מולקולריים המשמשים את עולם הביו-רפואה. פנדרי, הזוכה השלישי בתחום זה, מתמחה בתחום האלקטרומגנטיות. במחקרו יצר סוג חדש של חומרים המכונים 'מטה-חומרים'. הטכנולוגיה שפיתח מאפשרת לעצם להיות בלתי נראה לחלקים מהספקטרום ובכך ניתן לייצר למעשה "עדשות מושלמות", בעלות רזולוציה שלא ניתנת הייתה לייצור לפני.
בתחום ההיסטוריה החברתית זכו בשנה זו מספר שיא של שלוש חוקרות: פרופ' אינגה קלנדינן, פרופ' ארלט פארג' ופרופ' קתרין הול. בנימוקי הזכייה תוארה קלנדינן כ"היסטוריונית יוצאת דופן, עבודתה החדשנית מצטיינת בראייה כוללנית וכלל עולמית". מחקריה עוסקים בשואה ובדיכוי אוכלוסיות המאיה ודנים במקורות התרבותיים של האלימות ובתוצאותיה. מחקריה של פארג' עוסקים בהיסטוריה של האישה, היסטוריה אורבנית ובהיסטוריה של הפשע ובלחימה בו. הול נחשבת לאחת החלוצות בחקר של ההיסטוריה המגדרית, חקר הגזע והעבדות. הול באופן אישי הייתה מעורבת בתנועות ובמאבקים לשחרור האישה.
הפרס יוענק לזוכים בטקס חגיגי שצפוי להיערך בחודש מאי באוניברסיטת תל-אביב. בין הזוכים הנוספים בעבר בפרס דן דוד ניתן למנות את סגן נשיא ארה"ב לשעבר אל גור, ראש ממשלת בריטניה לשעבר טוני בלייר, הקולנוענים האחים כהן, הצ'לן יו יו מה, המנצח זובין מהטה והסופר עמוס עוז.