אחותו של החייל נשאה בשם המשפחה דברים קשים. לדבריה, "אחי, החייל האהוב, נמצא כעת לבד בשעותיו הקשות ביותר. כחייל, אסור לו לדבר כפי שמותר למפקדו ולכן אני אהיה הפה שלו ושל המשפחה שלנו. אנחנו שומעים ביומיים האחרונים, מאז שהתפרסם הסרטון של ארגון 'בצלם', את ראשי הצבא שכל כלי התקשורת פתוחים בפניהם, מבצעים לאחי משפט שדה - והוא לא יכול לדבר. ראשי 'בצלם' פרסמו את הסרטון המציג תמונה חד צדדית של האירוע ומאותו הרגע אנו שומעים את ראשי המדינה שופטים אותו, גוזרים את דינו וכל מה שנותר זה רק להוציא אתו להורג, מבלי שיוכל אפילו להגן על עצמו". עוד אמרו בני המשפחה: "הפקירו אותו, פיון במשחק של פוליטיקאים. מבצעים לו משפט שדה והוא אינו יכול לדבר". עוד ביקשה המשפחה "לא לעשות לו לינץ'".
חייל צה"ל יורה במחבל פצוע
עוד הוסיפה האחות: "מרגע שסרטון 'בצלם' התפרסם, התהפכו היוצרות והוא הפך בן רגע לאויב המדינה בעיני אנשי 'בצלם', הרמטכ"ל ודובר צה"ל. גם בכירים בתקשורת מתבטאים בחריפות נגדו, משמיצים אותו, מדביקים לו כינויים כה חמורים וקשים. אנו שומעים את כולכם דנים וחורצים את גורלו, שופטים אותו והוא לא יכול לדבר. אחי היקר לא יכול לדבר כעת, אז אני אהיה הפה שלו ושל המשפחה. אני עומדת מולכם ומתחננת - תעצרו לרגע. אני מתחננת גם בפני הרמטכ"ל ודובר צה"ל, החייל הזה הוא שלכם, כמו הבן שלכם, למה הורגים אותו ללא משפט? מדוע אתם גוזרים את דינו במשט שדה? למה לא נתתם לו דקה אחת להסביר מה עבר עליו ומה הוא הרגיש? האם הוא חשש שהמחבל מתכוון לפוצץ את עצמו? או שאולי מתכוון לשלוף כלי נשק? אנחנו מבקשים מהרמטכ"ל, מדובר צה"ל, משר הביטחון ומראש הממשלה, תעצרו לרגע ותחשבו מה יקרה מחר - מה יחשוב חייל שיראה מחבל שוכב ויחשוש שיש עליו חגורת נפץ".
עוד לדברי האחות, "היום זה אחי ומחר אלה המתגייסים החדשים שייקרעו מהדילמה, האם למצוא עצם בנעליו של אחי או לבצע את המשימה שלשמה גייסתם אותם, הצלת חיי אדם. אני מבקשת בשם המשפחה שתאפשרו לו להגן על עצמו. אחרי שראש הממשלה, הרמטכ"ל, דובר צה"ל וראש האופוזיציה כבר שפטו אותו - מי יעז כעת להקשיב לו? להתחשב במה שעבר עליו? חלקכם עשיתם לו לינץ' בשידור חי. כל אחד מהם בנפרד יותר חזק ממנו פי כמה וכולכם יחד כמו מכבש, שהפך את החייל לאבק מתחת לרגליכם. הפכתם אותו לאבק. כל מה שאנו מבקשים זה מעט הבנה וחמלה. אחי קיבל לפני שנה תעודת מצטיין, הוא חייל מסור, פטריוט ואוהב המדינה, הוא ממושמע ואמיץ. הוא לא היה מעורב בשום מעשה קיצוני ולא עשה בעבר מעשים כאלה. אחי החייל כבר הורשע וכבר נגזר דינו. אני חוששת שהוא לעולם לא יזכה למשפט צדק. חשוב לי לומר לציבור הגדול שמחזק אותו בשעות האחרונות - אנא אל תצטרפו ללינץ' הנוראי הזה. הוא לא המחבל, הוא החייל ואח שלכם".
בני המשפחה סיפרו כי מאז היוודע המקרה, הם מקבלים חיזוקים וטלפונים רבים ואף התקשרו אליהם מהקהילה היהודית בארצות הברית.
"את הסכין שהמחבל שמט - המערכת תקעה לאחי בגב"
מוקדם יותר הערב, האחות כתבה בעמוד הפייסבוק שלה: "המערכת מאשימה את אחי החייל ברצח של מחבל שבא לרצוח. אני לא בטוחה שאתם קולטים את האבסורד, אנחנו, המשפחה האוהבת שלנו, כולנו מזועזעים". על ההאשמות ברצח הוסיפה האחות: "אחי הקטן, שהובא אזוק אתמול לבית הדין הצבאי, לא ציפה לקבל צל"ש על הריגת המחבל, הוא כן ציפה להליך הוגן ואנחנו ציפינו לתמיכה מינימלית של המערכת. לא ייתכן שהמערכת תפנה עורף לבן שלכם בעת צרה - כי כרגע אנחנו מרגישים שאת הסכין שהמחבל שמט על הכביש בחברון, המערכת תקעה לאחי הקטן בגב: אף טלפון מגורם רשמי, צבאי או ממשלתי, אף ביקור, אף תדרוך, אף שיחה".
האחות הדגישה את תחושת השליחות המלווה את אחיה וכתבה: "שלחנו לצבא ילד מדהים - רגיש, חכם, אוהב הארץ, מורעל על הצבא, החברים מעל הכל, ערכים הם נר לרגליו. הוא היה שם בתחושת שליחות ותמיד אמר לי, 'אני גאה לשרת את העם שלנו'". "כשאמרתי לו שמור על עצמך שם בשיחות ערב שבת, הוא היה עונה: 'אלוהים שומר עלי ואני עם החברים שלי צריך לשמור על עם ישראל'. זה אחי, ילד ציוני בן 19, עם 50 קילו ציוד וטון של אחריות על הכתפיים", הוסיפה האחות.
עוד הודתה האחות בעמוד הפייסבוק שלה למי שיצאו להגנת אחיה ומתחה ביקורת על גורמים פוליטיים שיצאו נגד האח: "אותם בכירים הפקירו את אחי הקטן. אני מרגישה שהוא היה פיון שלהם בשדה הקרב וברגע שמשהו קרה הם נבהלו. ממי? מגורמים קיצוניים שהסתערו על צה״ל כדי להכפיש אותו והפכו את אחי לשעיר לעזאזל. זה לא הוגן, לא ערכי ולא מוסרי. שלחתם ילד להגן על עם ישראל, תגנו עליו כשקורה משהו. זה לא קרה בטיול שנתי, גם לא באימון, זה קרה בזירת פיגוע".
מכתים את ערכי צה"ל והמדינה
הפרשה החלה כאשר ביום חמישי חייל צה"ל נפצע באורח בינוני בפיגוע דקירה שהתרחש באזור חברון, בתל רומיידה. שני המחבלים שביצעו את הפיגוע נורו למוות על ידי כוחות הביטחון. בסרטון שפרסם באותו יום ארגון "בצלם", נראה המחבל שוכב על הכביש בזמן שהחייל מקבל טיפול. בשלב מסוים נראה אחד החיילים במקום דורך את הנשק, לוחם חטיבת "כפיר", מכוון אותו ויורה בראשו של המחבל המנוטרל. ברגע הירייה החייל היורה מהמצלמה נראה מוסתר, אולם קודם לכן ניתן לראות אותו נותן את הקסדה שלו לחייל נוסף, דורך את הנשק ומכוון. בדיוק בעת הירי עובר רכב מסחרי לבן שעמד במקום ומסתיר את הפגיעה, אולם לאחר שהוא עובר ניתן לראות את הדם ניגר מראשו של המחבל.הסרטון עורר סערה במערכת הפוליטית ובקרב רבים בציבור, היו מי שגיבו את החייל על פעילותו, וטענו כי הוא הציל חיים של אחרים (כיוון שעלה חשד בשטח כי המחבל יפוצץ מטען חבלה) והיו שטענו כי מדובר במעשה אשר מכתים את ערכי צה"ל והמדינה. יממה לאחר מכן פרסם ארגון "חברים לשעת צרה" סרטון נוסף מאותה הזירה, שבו נשמעו גורמי הרפואה במקום כשהם צועקים: "לא לגעת במחבל עד שלא מגיע חבלן, ייתכן כי יש עליו מטען".
מחול שדים
יום לאחר פיגוע הדקירה, החייל הובא להארכת מעצר בבית הדין הצבאי ביפו ובדיון בהארכת מעצרו נחשף כי הוא חשוד ברצח. החייל טען בדיון כי הוא "חש בסכנת חיים" והתביעה טענה בדיון כי גרסתו של החייל, שלפיה חש סכנה ועל גופו של המחבל חשש מחגורת נפץ, הופרכה לחלוטין בחקירה. עוד טענו בדיון כי מצ"ח פתחו בחקירה בטרם הופץ הסרטון בעקבות תלונה שהגיעה ממפקד גדוד שמשון של חטיבת כפיר, מפקד הגדוד שבו החייל משרת.
החייל החשוד, המשרת ביחידת כפיר, טען אז דרך עורך דינו, כי "עשה את הדבר הנכון על מנת למנוע פגיעה בחפים מפשע". הוא הוסיף בשיחה עם קרובי משפחתו כי חשש שבמהלך האירוע המחבל שכבר הספיק לדקור חייל אחד, ינסה לפגוע בחיילים נוספים: "הוא לבש מעיל עבה ובשל כך חששתי שהוא עומד להפעיל חגורת נפץ. לאחר שראיתי שהמחבל זז, יריתי לעברו. חששתי שהמחבל יפוצץ את עצמו עם מטען החבלה", כך לדברי החייל.
פרקליטו של החייל הגיב לפרשה ואמר לגל"צ כי "מישהו שנכח במקום קם וצעק? מישהו הביא עדות בעד החייל? אנחנו ממהרים לראות סרטון, להגיד שהוא לא בסדר ושיש לנו בחור שהוא אשם. הבחור אינו אשם. אל לנו לצאת במחול השדים הזה ולהתיר את דמו. אל תשכח שהוא מגן עלייך, מגן על הילדים שלך".
עוד באותו יום, מספר לוחמים בחטיבת כפיר נחקרו ומסרו עדות לגבי המתרחש בזירה, כולל חלק מהמפקדים. התביעה הצבאית אמרה בדיון כי החקירה תימשך זמן רב בגלל איסוף עדויות רבות וצילומים מהזירה. עורכי דינו של החייל טענו אז כי הוא "פעל בהתאם להוראות פתיחה באש שתודרך עליהם על ידי מפקדיו".