הנשיא לעבר והאסיר ברישיון, משה קצב, הגיע לפנות ערב (רביעי) לעירו קריית מלאכי וזכה לקבלת פנים חמה. קצב השתחרר היום מכלא מעשיהו לאחר חמש שנים ו-15 ימים במאסר על אונס. ההחלטה על שחרורו הגיעה לאחר שפרקליטות המדינה החליטה שלא לערער על החלטת ועדת השחרורים לקצר את עונשו.
"הוא היה בשיאו ותראה לאן הוא הגיע"
עם קבלת הבשורה, יצא הנשיא לשעבר מתאו ומהאגף התורני והחל בהליך השחרור. לאחר מכן עבר לשיחה במשרד מפקד בית הסוהר, ובסיומה יצא משער בית הכלא. גם נפגעות העבירה קיבלו עדכון על ההחלטה על ידי קצינה של שירות בתי הסוהר. בעת יציאתו מהכלא, נראה קצב מחייך ומלווה ברעייתו גילה.
ההגבלות על קצב: לא ינהל נשים
בהחלטה לשחרר את קצב, הטילו חברי הוועדה שורה של מגבלות על הנשיא לשעבר. בנוסף לתנאים הקבועים בחוק, נוספו גם ההגבלות הבאות: "האסיר יוכל לשנות את כתובת מגוריו בתחום היישוב באישור הרשות לשיקום האסיר (רש"א). האסיר יוכל לשנות את כתובת מגוריו ליישוב אחר רק באישור הוועדה והוא יודיע למפקד תחנת המשטרה בה הוא מתייצב לחתימה ולשירות בתי הסוהר על כל שינוי בכתובת מגוריו".
"האסיר יימצא במעצר בית החל במשך 22 שעות בכל ימות השבוע ויחתום בתחנת המשטרה הקרובה למקום מגוריו תוך 24 שעות ממועד יציאתו, ויקיים את כל תנאי תוכנית השיקום בפיקוח הרשות לשיקום האסיר. האסיר לא יעבור כל עבירה ולא יתרועע עם עבריינים, אלא במסגרת הטיפול. האסיר לא יצא לחו"ל ללא אישור הוועדה עד חודש דצמבר 2018, יישא עמו בכל עת את פנקס רישיונו וכל שינוי תנאי מתנאי השחרור, למעט סעיף 9 ו-1 לעיל, מחייב אישור הוועדה מראש ובכתב". הוא הוזהר שאם יפר אחד מהתנאים הוא צפוי לביטול שחרור וכי תכנית השיקום מצורפת כחלק בלתי נפרד מהחלטה זו.
כמו כן, נדרש קצב להשתלבות על בסיס יומי בלימודים בבית מדרש בקרית מלאכי, השתלבות בקבוצה טיפולית תורנית בתדירות של אחת לשבוע, טיפול פסיכו-סוציאלי פרטני בתדירות של אחת לשבוע, חל עליו איסור להתראיין באמצעי תקשורת, בין בעצמו ובין באמצעות מי מטעמו. נקבע כי הוא לא יעסוק בכל תפקיד בו ימצא ביחסי מרות וכפיפות עם נשים.
בעקבות השחרור מסרו חברות הכנסת של מרצ כי "שחרור קצב הוא פגיעה באמון הציבור, בקורבנות, במערכת המשפטית ובמוסד הנשיאות. הנשים שבהן התעלל יוסיפו לשלם את מחיר המעשים שביצע".