משטרת ישראל פתחה בחקירת נסיבות מותו של הילד בן השלוש בקריית גת מוקדם יותר היום (ראשון) כאשר בלע חול בגן הילדים. צוות המקום הכולל ארבע מטפלות ומנהלת עוכבו לחקירה ובסיומה נשלחו למעצר בית מלא לחמישה ימים. מהמשטרה נמסר כי "בוחנים את כלל כיווני החקירה בשלב זה". "בשלב זה אנו חוקרים את נסיבות המקרה הטראגי תוך איסוף עדויות וחקירת צוות העובדות במקום. מאחר ואנו בראשיתה של חקירה, לא ניתן להצביע בשלב זה מה גרם למותו של הילד", נמסר עוד. הערב הותר לפרסום כי הילד בן השלוש שנחנק למוות במהלך משחק בארגז החול בגן הילדים הוא יחיאל מיכל הרבסט ז"ל.


כזכור, לקראת השעה 15:00 התקבל דיווח במשטרה על האירוע ולגן, ברחוב בית יוסף בעיר, הוזעקו ניידות משטרה. מבירור ראשוני עולה כי הילד, וילדים נוספים, שהו בחצר הגן ובשלב מסוים הבחינה העוזרת כי הילד ניגש בסיוע ילדים נוספים אליה כשפניו מלאות בחול. לדבריה, היא הכניסה את הילד אל תוך הגן ובסיוע עובדת נוספת החלו לשטוף את פניו ופיו של הילד אך זה איבד הכרתו. צוות מד"א שהוזעק למקום פינה את הילד במצב קשה מאוד תוך פעולות החייאה לבית החולים ובהמשך נמסר כי מאמצי ההחייאה לא צלחו. חוקרי המשטרה שהגיעו אף הם לגן החלו לגבות עדויות במקום.

פרמדיקית מד"א, קרן סלבודניק, סיפרה לבן כספית ב-103FM: "כשהגענו מצאנו אותו חסר הכרה, לא מגיב, לא נושם והמצב היה קשה. ביצענו בו פעולת החייאה והתוצאה ידועה. הפעוט היה במצב אנוש, אפשר לעשות פעילות החייאה, לפעמים זה מצליח ולפעמיים לא. כשניסינו להנשים אותו, גילינו שיש הרבה חול בקני הנשימה".


"הגענו לפעוט שהוא מחוסר הכרה בעצם. הגננת הייתה שם עם עוד כמה ילדים, כשהגענו היו שם צוות של מגן דוד אדום, הם הספיקו לשמוע מהגננת שהוא נחנק מחול", סיפרה.


מאז 2008 מתו 89 ילדים בישראל עקב חנק


מוקדם יותר נקבע מותו של הילד מקריית גת, שפונה לבית חולים ברזילי באשקלון כאמור במצב אנוש, תוך כדי פעולות החייאה. הפרמדיקים של מד"א אייל מור יוסף וקרן סלבודניק שטיפלו בילד סיפרו: "כשהגענו למקום ראינו פעוט כבן 3 מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה לאחר שנחנק מחול. הענקנו לו טיפול רפואי וביצענו בו פעולות החייאה מתקדמות תוך כדי שאנחנו מוציאים לו חול מהפה והוא פונה במצב אנוש תוך כדי המשך פעולות החייאה לבי"ח".

חיים מצליח, חובש רפואת חירום של איחוד הצלה סיפר: "קיבלתי טלפון מהגננת כי אחד הילדים ששיחק בארגז חול אינו חש בטוב וסיפר כי חול נכנס לפיו. כשהגעתי למקום כאיש רפואה ראשון תוך כדי הזעקת כוחות רפואה נוספים וניידת טיפול נמרץ דרך מוקד 1221 של איחוד הצלה, הילד איבד את ההכרה והתמוטט. ביצעתי בו פעולות החייאה מתקדמות בסיוע מתנדבים נוספים מיחידת האופנועים של איחוד הצלה ומצבו הוגדר אנוש".

אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים מסרה כי "המקרה הטרגי שהתרחש היום ממחיש את החשיבות הקריטית להשגחה של מבוגר בזמן משחק של תינוקות ופעוטות. בעבר כבר קרו מקרים שבעקבות חוסר השגחה מספקת, ילדים נפצעו ואף מתו. אנו מפצירים בהורים, בצוותי הגן ובסייעות למנוע מקרים מסוג זה: תמיד להשגיח על תינוקות ופעוטות, לבדוק כי הילדים אינם מכניסים עצמים קטנים לפיהם ולוודא כי הסביבה שלהם בטוחה״

מנתוני ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים עולה, כי מאז 2008 מתו 89 ילדים בישראל עקב חנק. רוב מקרי התמותה היו של פעוטות בגילי 0-4 (כ-80% מהמקרים) והתרחשו בבית ובחצר הבית (כ-68% מהמקרים).