בעקבות הקמפיין האמריקאי 'גם אני' שממשיך להציף את הרשת וחושף המוני נשים שהוטרדו מינית במהלך חייהן, עו"ד טלי גוטליב, מומחית לדין הפלילי, הביעה היום (ראשון) אצל גבי גזית ב-103FM את דעתה על המקרים האחרונים שנחשפו בישראל: "הנזק שאנחנו גורמות לעצמנו הוא בלתי רגיל כאשר אנו מזכירות מקרים של הטרדות מיניות שהתרחשו לפני הרבה מידי שנים. אנחנו עושות לעצמנו נזק והופכות להיות פצצות זמן מתקתקות במקום העבודה, כל כך התקדמנו וכל כך הלכנו אחורה. גם אם אדם יתחיל איתי בבוטות זו לא תהיה הטרדה, אני לא רוצה לסרס את השיח בין המינים בצורה טוטאלית".
גבי גזית התייחס לדבריה: "אין לי ספק שקרוב היום שמישהי תספר עליי סיפור מלפני 45 שנה. אני מניח שלפני 45 שנה ליטפתי ישבנה של אישה. אני בוחן את סיפורה של אושרת קוטלר אשר בצעירותה פנתה למנכ"ל קשת, אלכס גלעדי, בבקשה לפגישת עבודה והוא הזמין אותה לארוחת ערב. היא הדגישה בפניו שהיא נשואה והוא טען בפניה שהיא לא יודעת כיצד מתקדמים בתעשיית הטלוויזיה, האם מדובר בהטרדה מינית?".
השיבה לו עו"ד גוטליב: "אני מקווה שהוא אמר את הדברים בהומור ולא התכוון אליהם ברצינות, במידה וכן אז מדובר באדם מסכן ובעייתי. בסופו של דבר אשרת קוטלר התקדמה באמצעות הכישרון שלה והגיעה לאן שרצתה להגיע. לנשים יש נטייה לקחת מחמאה ולהפוך אותה להטרדה. אני הוטרדתי מינית עשרות פעמים בחיי, קרו גם מקרים שעברו את הגבול. בדרך כלל מדובר על מבטים ורמזים מאד משונים, היו הערות שנעלבתי מהן או צחקתי מהן. דיברתי על כך עם כל כך הרבה גברים שלא ידעו כלל שהם מטרידים בדבריהם, שהיכולת שלהם להחמיא גורמת לתחושת הטרדה".
עוד הוסיפה: "חוק ההטרדה המינית הלך רחוק מידי, הוא גוזר עלינו גזירות שאנחנו לא יכולים לעמוד בהם. במקום עבודה תמיד יהיו רומנים כי זהו מקום בו סגורים יחד נשים ותמיד יהיו התאהבויות וזה בסדר. אין לי מונופול על המוסר אך אני חושבת שלדבר על מקרה לפני 50 שנה עושה עוול לאדם שלא יכול להתגונן. אתה גבי גזית נמצא כיום במציאות בה אתה נלחם למען כבודן של נשים ופותח עבורן כל דלת, גם אם חיית בעבר בחברה אחרת אתה שינית את עמדתך ואת ערכיך".
עריכה: איתמר זיגלמן