המשטרה מפעילה מכבש לחצים על שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת המושעה, כדי שיחתום על הסכם עד מדינה או ישמש כעד תביעה מרכזי בפרשת 4000 הקשורה לבזק. כך עולה ממידע שהגיע היום (שלישי) למעריב. פילבר, לו מייחסים במשטרה וברשות ניירות ערך (ני"ע) עבירות של קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים, הוא הגורם הכי פחות משמעותי מבחינת "הפאזל" שמרכיבים המשטרה ורשות ני"ע בפרשה האמורה, המסתעפת לתתי פרשיות והופכת אולי לפרשה המורכבת ביותר והמשמעותית ביותר.



רוצים לקבל את החדשות לפני כולם? הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו


במשטרה וברשות ני"ע מבינים כי ראש הממשלה, המקורבים אליו, ובעיקר שאול אלוביץ', הבעלים של בזק ואתר וואלה, הם דמויות המפתח בפרשת השחיתות הזאת ולכן יהיו מוכנים "להקריב" חשודים אחרים כדי לבסס ולעבות עוד יותר את התשתית הראייתית שתהדק את החגורה סביבם. גורם במערכת אכיפת החוק הוסיף בזהירות כי פילבר "הכי מעניין בסיפור הזה למרות תפקידו הרם וזאת בהשוואה לחשודים האחרים".



"הזדמנות פז לעשות עם עצמו חסד"



חבר קרוב של פילבר אמר היום כי "אם החשדות נכונים הרי ברור שפילבר היה חייל בתוך המערכה הזאת למרות תפקידו הרם כמנכ"ל משרד התקשורת. שמו אגב, נקשר לפרשת 2000 מול מילצ'ן ועכשיו יש לו הזדמנות פז לעשות חסד עם עצמו ולהמתיק מעט מחומרת הבעיה שהוא הסתבך בתוכה". החבר הוסיף כי "האמת, כואב לי עליו כי זה לא האופי של האיש. אבל כאן עומדים מולך בעלי כוח ומשפיעים בחברה והוא נשאב לתוך זה כנראה, והכל אם וכאשר יוכח שהחשדות נכונים. הוא האיש לדעתי שהכי קל יהיה בסופו של דבר להשפיע עליו שישמש כעד מדינה, כי ממילא הוא שרוף לכל משרה ציבורית אי פעם, כך שלשמור על אחרים ולהקריב את עצמו זה יהיה בבחינת התאבדות במלוא מובן המילה".



גם במשטרה מודעים לכך שזה השלב להפעיל את הלחץ. נדמה כי כבר בימים הקרובים תירשם התפתחות משמעותית בחקירה שממשיכה לספק כותרות ומאיצה את קצב מצעד הנחקרים ומוסרי העדויות בשערי היחידה הארצית למאבק בפשיעה כלכלית (יאל"כ) בלהב 433 בלוד ואל משרדי ני"ע בתל אביב.



בעבר פילבר הכחיש שיהיה עד מדינה נגד נתניהו


אם אכן פילבר יחתום על עסקת עד מדינה, הרי שזה יהיה היפוך של עמדתו, אותה הביע לאחר חקירתו ברשות ניירות ערך לאחר התפוצצות פרשת בזק המקורית. "יש גל שמועות שאחרי ארי הרו עדי המדינה בדרך, יש מצב שאתה חותם על הסכם עד מדינה נגד נתניהו?", נשאל אז על ידי עמית סגל ב"חדשות 2". "מה פתאום, מה זאת השטות הזאת. אין פה בכלל עבירה, מאיפה זה בא בכלל", ענה פילבר. 
"ארבעה ימים ישבתי מול החוקרים וכל מה שקידמתי היה בהתאם לסמכויותיי כמנכ"ל על בסיס מדיניות בכלל של קודמיי. כחלון קבע ב-2012 את ההפרדה מבזק, ב-2013 הממשלה קיבלה את זה כבר כהחלטת ממשלה. כל מה עשיתי ב-2015 היה להוסיף תנאי נוסף לבזק שאם הם רוצים שזה יתקיים הם חייבים להשקיע בתשתיות מיליארדי שקלים, זה הכל, אין פה בכלל עבירה. מעולם לא דיברתי עם נתניהו על הדברים האלה", הוסיף.
"אני שירתתי את המדינה, אני אוהב את המדינה, אני מוכן לעזור לכל דבר שיעזור לחקירה להגיע לחקר האמת. לא אהיה עד מדינה", אמר המנכ"ל המושעה.