על אף המתח הרב בעקבות "יום האדמה" צפויים פעילי תנועת "חוזרים להר" להגיע מחר (שישי) לעיר העתיקה בירושלים עם גדיים על מנת לנסות ולהקריב את קורבן הפסח בהר. זאת השנה הרביעית ברציפות בה מנסים הפעילים לבצע את ההקרבה, לאחר שביום שני השבוע בוצע תרגול של הקרבת הקורבן בסמוך להר הבית.



בשיחה עם 'מעריב אונליין', אמר יו"ר 'חוזרים להר', רפאל מוריס כי "פנו אלינו באופן לא פורמלי וביקשו שנרד מזה. גם היום ימ"ר ירושלים חילק הזמנה לחקירה בנושא קרבן הפסח. מבחינתם הם מאוד רוצים שנרד מזה ואנחנו בדיוק להפך. אנחנו רואים שאנחנו נוגעים בנקודה הנכונה. מאסרים לא ירתיעו אותנו".





מוקדם יותר נתלו שלטים ברחבי העיר העתיקה בהם נכתב כי על המוסלמים לעזוב את מתחם ההר עד יום שישי, על מנת לאפשר את ביצוע ההקרבה. שלוש בנות עוכבו לחקירה. מתנועת חוזרים להר נמסר בתגובה למעשה כי "אנו מתכוונים לעשות כל שביכולתינו על מנת לחדש את מצוות קרבן הפסח, אנו מחויבים לבקש מהמוסלמים לפנות את ההר בדרכי שלום כדי לאפשר לעם היהודי לחדש את הקרבן". עוד הוסיפו בתנועה כי "גם במידה והמוסלמים לא יענו לבקשתנו אנו נגיע ביום שישי להר הבית כדי לממש את זכותנו וחוברתנו במקום המקדש".



כאמור, תרגול הקרבת קרבן פסח נערך ביום שני למרגלות הר הבית בהשתתפות מאות אנשים. בטקס השתתפו רבנים מוכרים בהם הרב דוב ליאור, הרב אורי שרקי ורבה של ירושלים הרב אריה שטרן כמו גם ח"כ יהודה גליק מהליכוד, המזוהה עם הר הבית ואף נורה בשל פעילותו זאת ונפצע באורח קשה. בפעם הראשונה נערך הטקס למרגלות הרב הבית, למרגלות הכותל הדרומי ברחבות דוידסון ובורסקאים, לאחר שבשנים עברו נערך רחוק יותר.
 
התרגול כלל שחיטה של כבש, קבלת הדם בכלים, הולכתו למזבח התרגול על ידי כהנים לבושים בגדי כהונה כשרים כדת וכדין ובסוף התהליך גם צליית הגדי ב"תנור פסחים" מיוחד.

ח"כ יהודה גליק נשא דברים במהלך הטקס ואמר כי "באמת ההתרגשות גדולה מאוד מאוד. לפני כמה שנים החל התרגול הזה עם כמה בודדים אבל הקדוש ברוך הוא לימד אותנו שחג הפסח זה לא כמה בודדים צדיקים. עם ישראל רוצה לחגוג בהמוניו".