יהדות ארצות הברית היא אולי אחת מהתומכות הגדולות ביותר שיש לישראל, בעיקר מבחינה פיננסית, אך גם בתוכה יש הרבה מאוד אנשים אשר מתנגדים למדיניות הישראלית כיום, ורואים בה כבעייתית. אחת מהן היא השחקנית נטלי פורטמן, אשר סירבה להגיע ולקבל את פרס "בראשית", על מנת שלא להיראות ולהצטייר כתומכת בראש הממשלה, בנימין נתניהו. הסירוב להגיע לישראל עורר סערה, כשהזעם היה כי פורטמן משמשת בעצם כתומכת במתנגדי ישראל וכמובן בתנועת ה-BDS, דבר שהוכחש על ידה.
מי שהתייחס לפורטמן, ובכלל לתהליכים האחרונים בחברה הישראלית והאמריקאית הוא ד"ר גדי טאוב, מומחה להיסטוריה של ארצות הברית באוניברסיטה העברית בירושלים (שם גם למדה פורטמן). טאוב התייחס לשחקנית, וביטל את דבריה, כשהוא מכנה אותה אנאלפביתית פוליטית: "פורטמן בעצמה לא כזאת חשובה, היא סוג של אנאלפבתית פוליטית. אם את לא יודעת את ההבדל בין להחרים ולא להסכים עם ראש מדינה, זה אומר שאת נותנת במה לדה לגיטימציה. אפשר לראות בזה אות מבשר רעה, מפני שארצות הברית חווה עכשיו התפרקות והתמוטטות של השיח הפוליטי הדמוקרטי".
טאוב הוסיף לאחר מכן: "את הניצנים של זה רואים באוניברסיטאות, ובמעוף הציפור ניתן לראות ששני המחנות הפוליטיים לא מתווכחים יותר, הם בעיקר עושים דה לגיטימציה אחד לשני, כל אחד חושב שהשני הוא התגלמות השטן, הליברלים לא מסוגלים לראות את טראמפ, וההפך. אם אין אופוזיציה נאמנה, שרוצה בטובת המדינה ולא רק נגד המנהיג, אתה עושה דה לגיטימציה, אתה ממוטט את השיח הדמוקרטי".