פרשת פדופילה מהחמורות שהיו בשנים האחרונות בישראל הותרה היום (רביעי) לפרסום לאחר חקירה שנמשכה חודשים ארוכים, שבעיצומה נעצר לפני כ-10 ימים מאמן כדוריד לילדים ונוער, בנו ריינהורן, בן 35 מהרצליה, העובד גם בעיריית הרצליה, החשוד בביצוע של למעלה מ-140 מקרים של עבירות אינוס, מעשים מגונים, ועבירות מין נוספות. כולן באמצעות הרשתות החברתיות.
בחקירה סמויה שהתנהלה ביחידת 105 שבלהב 433 במשטרה (היחידה לפיצוח עבירות פדופיליה ברשת) הצליחו החוקרים להתחקות אחר דרכי פעולתו של ריינהורן ומהן עולה כי מאמן הכדוריד יצר קשר עם קטינות בגילאי 9-15 באמצעות הרשתות החברתיות וואטסאפ, אינסטגרם ואחרות, התחזה לאישה והציג עצמו כבעליה של חברה לייצוג דוגמניות, וכך הצליח להלהיב את הבנות ולרכוש את אמונן אט אט בשיחות בין הצדדים.
במהלך ההתקשרות איתן הבטיח החשוד לקטינות ליצור עבורן "בוק" צילומים מפואר ולדאוג עבורן לעבירות דוגמנות. כשהבין שהקשר הדוק, תוך שהוא משמר את הקשר ומנהל שיח נעים ומחמיא, סברו הבנות כי הן משוחחות עם חברה טובה שנמצאת בשבילן מעבר לקו. בשלב הזה, כך סבורים במשטרה, ידע החשוד לנצל את תמימותן של הקטינות ואת האמון שרכשו לו, ולהפוך ל"מפלצת", שמנצל קורבנות רכות באמצעות הרשתות החברתיות.
על פי החשד, ריינהורן הדריך את הבנות לחשוף את גופן בפניו, ואף להחדיר חפצים לאיבריהן המוצנעים, תוך שהוא מבצע בהן עבירות מין ברשת, ומעשי אינוס. נציין כי במרבית המקרים שבמהלכם פנה החשוד לקטינות הוא עשה זאת כשהן נמצאות בביתן, וברוב המקרים כשהוריהן נמצאים בבית. במשטרה עמדו על כך שזהותו תיחשף ונעשתה פנייה לביהמ"ש המחוזי בלוד, שהתיר לפרסם את פרטי זהותו המלאים של החשוד כדי לאשר לקורבנות נוספים, אם קיימים, להתלונן במשטרה.
"למה חייבים לצלם את זה?"
בהתכתבות של ריינהורן עם אחת הנערות, שאלה אותו הצעירה: "אבל למה חייבים לצלם את זה? אני לא הולכת לדגמן בעירום. אז אני לא מבינה למה. ריינהורן, שהתחזה לאישה, ענה לה: "אמרתי לך את כל הסיבות, ממש כתבתי בפירוט". כשציינה כי היא לא מתאימה לעבודה, כתב לה: "בינתיים את הכי מתאימה שפגשתי, והוסיף לאחר מכן: "זה כבר חשוב לי ברמה האישית שתוכיחי לכולם. תסמכי עליי, מבטיחה לעשות הכל כדי שתגיעי הכי רחוק שרק אפשר".
במועצה לשלום הילד הגיבו לפרסום המקרה ואמרו: "המועצה לשלום הילד מברכת על פעולתה הנחושה של משטרת ישראל במקרה הפגיעה החמורה ברשת כפי שנחשף היום. בשנים האחרונות גדל משמעותית מספר הדיווחים של ילדים על פגיעות ועבירות ברשת. כדי להתמודד עם התופעה הקשה הזו נדרשת יצירתיות של רשויות האכיפה מצד אחד ופתיחות ושיח של ההורים והסביבה החינוכית הקרובה עם הילדים מצד שני. כמו כן, מאחר ושיעור גדול של ילדים שנפגעים ברשת מספרים על כך לחבריהם, צריך לתת גם לילדים את הכלים המתאימים להתמודדות הנכונה עם המידע על מצוקת חבריהם שמגיע אליהם, והחשיבות שבהעברת המידע הזה למבוגר משמעותי בסביבתם".