בדיון בכנסת על התפשטות המחלה התריעו נציגי קופות החולים על מחסור בחיסונים לאלו שנחשפו למחלה. פרופסור איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, ניסה להרגיע את הבהלה בראיון ל-103FM והבהיר שהחיסון הספציפי רלוונטי רק למעטים: "עשרות אלפי אנשים שכבר חוסנו נגד חצבת ויש מלאי של חיסונים לכלל האוכלוסייה. החיסון שניתן לכולם הוא פעיל אך קיימת קבוצה של אנשים, קטנה מאוד, שצריכים חיסון מיוחד שהמלאי שלו מוגבל ואנחנו מנהלים אותו בצורה קפדנית. בקרוב יגיע מלאי נוסף אך בינתיים הנחינו את קופות החולים כיצד לנהוג עם המכסה הקיימת".
על כמות האנשים שנמצאים תחת סיכון, הסביר גרוטו: "ידוע לנו על 850 ישראלים שחלו בחצבת מכל הארץ. שני-שליש מהמקרים היו באזור העיר ירושלים, השאר בבית שמש, צפת וכמה מעטים בתל אביב. הרבה שנים לא ראינו התפרצות של חצבת בסדר גודל שכזה אך גם במדינות אירופה פרצה מחדש החצבת בשנתיים האחרונות. הנגיף שהכה בישראל זהה לזה באירופה ומעל 95% מהילדים בישראל מחוסנים. יחד עם זאת יש מקומות בהם ההתפרצויות של המחלה היא בעקבות אלו שלא התחסנו".
 
"אני לא רוצה להכליל אך קבוצה גדולה במגזר החרדי שייכת לסטטיסטיקה. מצד שני כשיש להם את הנגישות לחיסון הכמות של המתחסנים גדלה. חשוב לציין שיש גם אנשים ממעמד סוציו-אקונומי גבוה מאוד שכנראה סירבו לחסן את הילדים, אפשר למצוא את הוויכוח על החיסון ברשת. בסוף צריך להתחסן לא רק כדי להגן על הילד אלא גם למען הסולידריות החברתית. באותה סביבה של ילד שלא מחוסן יכול להיות חולה מטופל בתרופות המדכאות את מערכת החיסון שלו והוא עלול למות. ויש גם קבוצת ילדים שיכולים לסבול מסיבוכים מחצבת גם בתווך הקצר וגם כמה שנים לאחר מכן. חצבת לאדם מבוגר היא לא נעימה, שיעורי הסיבוכים הוא גבוה יותר וגם מקרי המוות". 

כשנשאל אם הוא בעד לאפשר לגני ילדים לאסור להכניס ילדים לא מחוסנים, השיב: "מחר יתקיים דיון רחב בנושא אך אני חושב שבמצבים מסוימים של התפרצות הנגיף צריך לאפשר את זה. לא באופן גורף אך במצבים של התפרצות זה בהחלט צריך להיות על הפרק".