אישה בשנות ה-40 לחייה, אם לשלושה ילדים, שנחקרה הבוקר (שלישי) ביחידת להב 433 של המשטרה במסגרת פרשת לב לבייב, המכונה גם פרשת "יהלום שחור", קפצה אל מותה בשעות הצהריים מהקומה העשירית של בניין המשרדים "נועם" הסמוך לבורסה ליהלומים ברמת גן, כאשר עובדי המשרד נמצאים בסמוך אליה.



ככל הנראה, העובדת קפצה מחלון הבניין בזמן ששאר העובדים ששהו בסמוך אכלו, ועל פי עדויות, שמעו חבטה בעקבות נפילתה. המשטרה פתחה בחקירת נסיבות האירוע ונבדק האם הרקע להחלטתה של האישה הוא אכן עצם חקירתה בפרשה.



על פי המסתמן, האישה, העובדת כאמור בקבוצת לבייב, נחשבת מקורבת לחשוד מרכזי, וזומנה היום לראשונה לחקירה באזהרה באשר למעורבותה באירועים. לבייב עצמו, כזכור, מסרב להגיע לחקירה בישראל. 



בעקבות האירוע, תקפה בחריפות חברת היהלומים בבעלותו של לבייב את התנהלות המשטרה בפרשה כולה: "קיבלנו בזעזוע ובצער עמוק את אובדנה הקשה. ננקוט בכל הצעדים לשים קץ לרמיסת זכויות נחקרים כדי לייצר כותרות תקשורתיות".



"זעזוע וצער עמוק". לב לבייב



המשטרה מסרה בתגובה, כי "אנו מצרים על תוצאותיו הטראגיות של האירוע שהתרחש בבורסה ברמת גן. מטעמי צנעת הפרט משטרת ישראל אינה נוהגת להתייחס להליכים כאלה או אחרים הנוגעים לחקירות מתנהלות ולחשודים הנחקרים בגינן".


"למרות האמור, בשל ההודעה שפורסמה בשם החברה המעורבת בחקירה משטרתית אנו רואים לנכון לציין כי הפרטים שהובאו בהודעה לוקים באי-דיוקים מהותיים. משטרת ישראל פועלת כל העת ברגישות הנדרשת, תוך הקפדה יתרה על שמירת כבודם וזכויותיהם של חשודים ונחקרים, לצד נקיטת פעולות חקירה מגוונות שתכליתן – הבאת מבצעי עבירה לדין".

כזכור, המשטרה ביצעה בשבוע שעבר יחד עם רשות המיסים רישום של נכסי לבייב, אותם בכוונתה לחלט באם יורשע, ובמידת הצורך, בתום ההליך המשפטי נגדו. לאור החשד המצטבר כנגדו בכל הקשור למעורבות בפרשת "היהלום השחור" והיקפי הפרשה, החליטו ברשות המיסים ובמשטרה "לתפוס על הנייר את נכסיו של לבייב בסביון ובמקומות נוספים, כך שלא ניתן יהיה למכור אותם או להעבירם לגוף אחר, כל עוד ההליך המשטרתי בעניינו מתנהלים". יש לציין כי מדובר בהליך פורמלי הנהוג בחקירות כלכליות, כאשר בעקבות המידע אודות עבירות בהם לכאורה מעורב חשוד, ממהרים ברשות המיסים ובמשטרה לבצע רישום של אותם נכסים.



על פי ההערכה, במהלך 16 השנים האחרונות ששת החשודים בפרשה הבריחו יהלומים בהיקף שמעורך ב-300 מיליון שקלים. ההברחה הגדולה ביותר התרחשה לפני כשש שנים, כאשר עובד בכיר באחד העסקים של לב לבייב ברוסיה, הבריח כמות עצומה של יהלומים במזוודות.



במשטרה חושדים כי עובדו של לבייב, שנעצר כאמור בפרשה, חזר לארץ לפני שש שנים, ואז ניצל את מעמדו כתושב חוזר והבריח את היהלומים במזוודות הרבות שהיו ברשותו. עוד חושדת המשטרה כי העובד מכר את היהלומים בלי לדווח לרשויות המס, וזאת הייתה רק אחת מהפעמים שעשה זאת. במשטרה בודקים את הצורך אם לגבות עדות מלב לבייב עצמו, וכן לבצע מעצרים של חשודים נוספים. בידי המשטרה ישנו עד מדינה שמסייע לה בחקירת הפרשה.