לקראת ט"ו בשבט יחול הערב (ראשון) ומחר, פרסם שולחן תמר במועצת הצמחים עובדות ונתונים על אחד הפירות המרכזיים בחג - הלוא הוא התמר.
● מרבית הפירות היבשים שהנמכרים כיום ברשתות השיווק ובחנויות ואיתם אנו מציינים את חג האילנות למעשה כלל לא גדלים בישראל.
● רובם מיובאים מטורקיה (וחלקם מהמזרח או דרום אמריקה), כך הפך בשנים האחרונות ט"ו בשבט חג שמתבסס על יבוא. מבין הפירות שאכן גדלים ומטופלים באופן מלא בארץ ישראל אפשר לציין את התמר. ואכן כל תוצרת התמרים שאנו פוגשים ברשתות ובחנויות מגדלים בישראל.
● איכותו הגבוהה של התמר הישראלי יצרה לו דרישה גבוהה בשווקים בחו"ל, הצרכנים לא הסתפקו בחלופות מארצות אחרות וכך נדחה החרם (ואף עלה הביקוש).
● ייחודו הנוסף של התמר בכך שאינו עובר שום תהליכים המשנים את תצורתו, בניגוד לרוב הפירות היבשים המיובאים שעוברים תהליכים תעשייתיים.
● מחקר חדש שנערך על-ידי חוקרים מאנגליה ופורסם לאחרונה מצביע על השפעותיו המיטיבות של התמר, הן על תפקוד מערכת העיכול והן על פוטנציאל ההגנה שלו מפני תהליכים סרטניים במעי.
נתונים על התמר הישראלי
● היקף ייצור התמרים בארץ עומד על כ- 50,000 טון בשנה.
● 50% מהתוצרת מיוצאת לכל העולם כשהמדינות הבולטות הן הולנד, צרפת, אנגליה, , ספרד ואיטליה.
● הזנים האהובים על הצרכן הישראלי הם: מג'הול(בפער משמעותי), דקל נור הברהי (תמר צהוב).
● בארץ יש כ-750. מגדלים הפרושים מקיבוץ אילות שבדרום ועד מושב גמלא שבצפון.
● היקף צריכת התמרים בשוק המקומי הנו 25,000 טון .
● לקראת ט"ו בשבט (והרמדאן) מגיעות המכירות לשיאן, כאשר הצפי למכירות בישראל הוא כ- 7000 טון. כ- 30% מסך הצריכה השנתית של התמר בישראל.
● זן המג'הול שהינו הנמכר ביותר בישראל נמכר במחירים שבין 15-50 ₪ לק"ג. בשל איכותו בישראל כ- 50% מסך מכירות המג'הול העולמי מגיעות מישראל