מצבו של איציק סעידיאן, נכה צה"ל שהצית את עצמו בשבוע שעבר מול משרדי אגף השיקום של משרד הביטחון במחאה על היעדר הסיוע לו היה זקוק מהרשויות מוסיף להיות קשה ונשקפת סכנה לחייו. בעקבות האירוע הודיע שר הביטחון בני גנץ כי בכוונתו למנות את זיו שילון לאחראי קידום הרפורמה באגף השיקום במשרד הביטחון, שאמורה להיכנס לתוקפה בעוד כשבועיים. אורי ארנפלד, אחראי פרויקט שיקום פוסט־טראומה בארגון נכי צה"ל, התארח בתוכניתם של אראל סג"ל ודוד ורטהיים ב-103FM, וטען כי שילון הוא לא האדם המתאים לתפקיד: "זיו שילון הוא ממש לא בתוך כל העניינים האלה של פוסט-טראומה. הוא לא מסוגל עכשיו להקים וועדה ולעמוד בראשותה".
"אנחנו מקווים ומצפים שאלוף איל בן ראובן ימונה במינוי חירום להיות ראש אגף השיקום, שהוא יוציא את התוכנית לפועל, ובמידה ותתכנס לה כנסת חדשה הוא ימונה במינוי קבוע. אני לא חושב שיש אדם ראוי ממנו כרגע", אמר ארנפלד. כמו כן, הוא התנגד להקמת ועדה חדשה לטיפול בנושא: "גם משרד הביטחון הבין ששבענו מוועדות. יש את הפרויקט שהאלוף בן ראובן עשה במשרד הביטחון, על מנת לעשות רפורמה יסודית בכל הטיפול בנכי צה"ל, גם בהלומי קרב וגם בפצועים פיזית. המסקנות שהתקבלו מקובלות על ארגון נכי צה"ל וזו הדרך שאנחנו מצפים ומקווים שנצא אליה".
ארנפלד האף הזהיר כי "כל יום שהעניין הזה נדחה, הוא בעוכרינו ועלול להביא לנו עוד מקרה כדוגמת איציק סעידיאן לצערנו". כמו כן, הוא הבהיר: "אני לא חושב שצריך לעשות הפרדה בין לוחמים שנפצעו בפוסט טראומה, שזו פציעה שקופה, ללוחמים שנפצעו פיזית – הטיפול צריך להיות אותו הדבר".
כשנשאל מה הם הצעדים שיש לנקוט בראש סדר העדיפויות כדי לתקן את שדרוש תיקון, השיב: "הדבר הראשון הוא להפסיק עם הלעומתיות הזאת, אנחנו לא באים לגנוב כסף. אנשים שנפצעים בפוסט טראומה לא באים לקחת מהמדינה שום דבר שלא מגיע להם. אם בגיל 18 מדינת ישראל ידעה לגייס אותם לחייל קרבי, בלי לפשפש בעברם, ביום שהם נפצעים - אל תעזו לפשפש בעברו של לוחם שנפצע".
הוא חשף כי "שולחים מכתב ליועצת בית הספר על מנת לברר איזה תלמיד הוא היה, אם הוא הצליח בלימודים או לא. רבותיי באמת, את מישהו מעניין אם ללוחם היה ציון 90 או 70 או נכשל במתמטיקה? את מי זה מעניין? באמת, יש גבול לחטטנות הזאת. עובדתית, אם ועדה רפואית ללוחם שנפצע בלבנון השנייה אורכת שבע שנים אז תסביר לי את הסיבה, תסביר לי את הסיבה למה זה אורך שבע שנים".