חרף החלטת הממשלה על הבאת 2,500 עובדי סיעוד זרים למוסדות סיעוד, הקשישים במחלקות הסיעודיות ממשיכים לשלם את המחיר הכבד של היעדר כוח אדם ראוי ומיומן שיטפל בהם - והכל בשל עיצומים ממושכים של עובדי משרד החוץ, המונעים את הגעת העובדים לישראל. כל הפניות של שני הארגונים העיקריים המאגדים את בתי האבות, א.ב.א והעמותה לגריאטריה, לשר החוץ יאיר לפיד בנושא בחודשים האחרונים לא נענו.
על רקע פעילות שרי הממשלה להמשך הבאת 300 עובדים זרים לענף הבנייה פנה איציק כהן, מנכ"ל העמותה לגריאטריה בישראל, לשר האוצר אביגדור ליברמן בבקשה שיתערב גם במשבר כוח האדם הסיעודי.
"תקצר היריעה מלתאר את תהליך האישור להבאת העובדים הזרים, שהיה ארוך ומורכב, כלל הסכמים בילטרליים בסיוע עובדי משרד החוץ עם שתי מדינות - נפאל וגיאורגיה. רק בינואר 2022 התחילו להגיע לארץ ראשוני העובדים מנפאל, כ־300 במספר. ואז, בן לילה, בשל עיצומים שכלל לא נוגעים להם או לקשישים בארץ נעצרה הבאתם. בשל עיצומי עובדי משרד החוץ, אין מי שינפיק אשרות במדינות המוצא, וכך קורה שהעובדים, שעברו הליכי מיון קפדניים, הכשרות ומבחנים, אינם יכולים להגיע ארצה", התריע כהן.
הוא הוסיף: "המחסור החריף בידיים עובדות לא מאפשר טיפול מכבד וראוי לקשישים. מבדיקה שערכנו, בכל יום שעובר הולך וקטן מספרם של העובדים שממתינים להיקלט בעבודה בישראל, ובינתיים הם מוצאים מקומות עבודה חלופיים. גם בימים כתיקונם יש חוסר משווע של עובדים, והמצב הנוכחי אינו מאפשר תפקוד הולם של המחלקות הסיעודיות". כהן הפציר בליברמן: "האם ענף ההייטק נחוץ וחשוב יותר מטיפול בהורינו הקשישים? על הנהגת משרדי האוצר והחוץ לפעול עוד היום מול נציגות ועד עובדי משרד החוץ על מנת להחריג את הטיפול בהבאת העובדים למוסדות למרות העיצומים. אל תיתן יד להזנחת הקשישים הסיעודיים".