מ-170 אלף ל-390 אלף תושבים: הוועדה המחוזית לתכנון ולבניה תל אביב החליטה להפקיד תוכנית להכפלת העיר רמת גן. התוכנית כוללת 83,400 יחידות דיור שייתנו מענה להיקף אוכלוסייה של 390 אלף תושבים וכן תוספת של כ-4,750,000 שטחי תעסוקה ומסחר עד לשנת 2050.
התוכנית שביוזמת עיריית רמת גן מגדירה את מגמות הפיתוח לאורך צירים ראשיים בעיר והיררכיה ברורה של עוצמות בנייה. בנייה גבוהה מעל 35 קומות מתוכננת להיות לאורך דרך ז'בוטינסקי, במתחם הבורסה, לאורך דרך בן גוריון בחלקו הצפוני ובמתחם אצטדיון רמת גן.
בנייה של עד 35 קומות לאורך אבא הלל, בדרך אלוף שדה ולאורך דרך הטייסים. בנייה של עד 20 קומות לאורך רחובות השלד כגון הרא"ה ושד' ירושלים שלאורכו עתיד לעבור קו מטרו. בתוך השכונות ובמרכז העיר המטרה היא לשמור על בנייה מרקמית של 8-9 קומות.
כמו כן, התוכנית מגדירה שלושה סוגים של התחדשות עירונית: הראשונה בהתערבות מרבית שבה ההתחדשות תהיה בהיקפים ובעוצמות גבוהים ובתוספת משמעותית של יחידות דיור; השנייה, התחדשות עירונית בהתערבות ממותנת בה ההתחדשות תהיה בהיקפים ובעוצמות מוגבלים; והשלישית, התחדשות בהתערבות מזערית המתאפיינת בטיפוח המצב הקיים ושמירה על המרקם.
בתחום העיר עתידים לעבור שני קווי מטרו. על כן, החזון התחבורתי בתוכנית המתאר בא לידי ביטוי בשינוי תפיסת התחבורה ותכנון רחובות בהעדפה לתחבורה ציבורית, הולכי רגל ורוכבי אופניים תוך דחיקת הרכב הפרטי לתחתית הפירמידה.
בנוסף, במהלך קידום התוכנית נמצא כי מתחם אוניברסיטת בר אילן בעל פוטנציאל לפיתוח שלא ממומש וניתן לקבוע בו תוספת משמעותית של מעונות סטודנטים ומבנים לצרכי האוניברסיטה והוועדה קבעה בהחלטתה כי למתחם זה תוכן תכנית מפורטת אשר תקבע העצמה של זכויות בנייה.
מתכנן מחוז תל אביב במינהל התכנון, אדר' ארז בן אליעזר: "לאחר שנים של עבודה רבה ותיאומים מול משרדי ממשלה וגורמים חיצוניים נוספים. לעיר רמת גן יש תפקיד חשוב במטרופולין ותכנית המתאר אשר מחליפה את התכנית המאושרת משנת 1979, באה לתת מענה לצרכים העתידיים של האוכלוסייה הן ברמה העירונית והן ברמה המטרופולינית".
"מדובר בעיר אשר תחומה בין שני פארקים מטרופוליניים, מרושתת בשלושה קוים של רכבת קלה ושני קווי מטרו ולזה יש השלכות על מוקדי תעסוקה, היקף וסוג מגורים, מרחבים ציבוריים, רחובות מסחריים, צירים ירוקים ועוד, ותכנית המתאר מתייחסת לכל אחד מהמרכיבים הללו", הוסיף.