הכנס השנתי של התאחדות משרדי הנסיעות במרקש שבמרוקו, נפתח היום (שלישי) ובו נאם מנכ"ל משרד התיירות של מרוקו, אדל אל-פקיר, שאמר בפתיחתו כי "בשנה האחרונה ביקרו כ-70,000 תיירים מישראל במרוקו. היעד לשנת 2023 הינו לשלש את מספר התיירים לכ-200,000".
הוא גם ציין כי מתבצעות כיום כ-15 טיסות שבועיות מישראל למרוקו, ובקו פועלות ארבע חברות: אל על, ישראייר, ארקיע ואייר-מרוקו. אל-פקיר הדגיש כי "במרוקו רוצים לראות יותר תיירים ישראלים ולהמשיך את התנופה מהשנה האחרונה שהחלה בהפעלת הטיסות הישירות בין המדינות ביולי 2021".
סגן ראש הנציגות הישראלית בראבט, אייל דוד, שדיבר בפתיחת הכנס אמר: "המחירים היקרים של הטיסות מקשים על הגעתם של יותר תיירים ממרוקו. בשנה האחרונה הגיע מספרם לאלפים בודדים". הוא הביע תקווה שניתן לפעול להגדלת מספר הטיסות והורדת המחירים. דוד הדגיש את השגשוג ביחסים בין מרוקו וישראל והזכיר כי ביקרו בשנה וחצי האחרונה שמונה שרים מישראל והתקיימו בנוסף פעילויות תרבות משותפות לשתי המדינות.
יו"ר התאחדות משרדי הנסיעות הישראלי, קובי קרני, אמר בפתיחת הכנס: "תיירות בראש ובראשונה מחברת בין אנשים ללא קשר לפוליטיקה, ויחד עם זאת מבוססת על הדדיות בין מדינות. לתיירות יש כוח רב ביצרית קשרים פוליטים חזקים. התיירות היא גשר בין עמים, מרוקו וישראל חולקות הרבה במשותף ויש קשר תרבותי בין העמים במשך מאות שנים. אני מאמין שהקשר התיירותי יתחזק בשל הקשר בין המדינות".
בנוסף, נמסר מהנציגות הישראלית כי המארחים במרוקו עשו מאמץ רב להביא לגידול בתיירות הישראלית והדגישו את יתרונותיה של מרוקו כמדינת תיירות. עם זאת, מחירי הטיסות היקרים יחסית הקשו על גידול חד עוד יותר של התיירות בין מרוקו לישראל ובעיקר בטיסות של תיירים ממרוקו.
לנוכח הגידול החד במספר התיירים מישראל, ציינו בנציגות הישראלית כי יש לטפל במספר נושאים נוספים למשל אובדן דרכון מענה קונסולרי, מאחר וכעת לכל עניין יש להגיע לנציגות בראבט עבור.