ניצב בדימוס משה מזרחי הלך לעולמו הלילה (ראשון) בגיל 72. מזרחי היה פוליטקאי ישראלי וחבר כנסת לשעבר מטעם מפלגת העבודה, כמו גם ראש אגף החקירות במשטרה.
משה מזרחי נולד בבית החולים הסקוטי בטבריה ב-20 בספטמבר 1950, השביעי מבין שמונת ילדיהם של יעקב ובלהה. עם גיוסו לצה"ל, בנובמבר 1968, שובץ מזרחי בחטיבת גולני והוא התנדב לסיירת אגוז. לאחר קורס מ"כים חי"ר נפצע בתאונת אימונים, איבד את עינו הימנית ובעקבות זאת שוחרר מצה"ל.
הפוסט האחרון של האיש הישר, הטוב והמיוחד הזה, לוחם הצדק, משה מזרחי ז״ל. יהי זכרו ברוך pic.twitter.com/7z01Sk4L61
— ברוך קרא (@baruchikra) December 11, 2022
למזרחי תואר ראשון במשפטים באוניברסיטת תל אביב, הוסמך כעורך דין ולאחר מכן הצטרף לשורות המשטרה במרץ 1976 כתובע משטרתי. בהמשך מונה לראש מחלקת חקירות פשעים בתחנת יפו, קצין אגף חקירות במרחב ירקון (1986–1989), שימש כמפקד תחנת יפו (1991–1992) וסגן מפקד מרחב איילון.
לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>>
ב-1993 מונה למפקד מרחב יהודה, האירוע הבולט במרחב בתקופתו כמפקד היה כשתושב קריית ארבע, ברוך גולדשטיין, ביצע את טבח מערת המכפלה. בספטמבר 1995 מונה למפקד המכללה לקציני משטרה בכירים.
כשנתיים לאחר מכן מונה לראש היאחב"ל (יחידה ארצית לחקירות פשעים חמורים בינלאומיים). בדצמבר 2000 מונה על ידי השר לביטחון פנים שלמה בן עמי לראש אגף חקירות ומודיעין בדרגת ניצב. בנובמבר 2004 הודח מזרחי מתפקידו על ידי השר לביטחון פנים, גדעון עזרא אך לא נתבקש לפרוש מהמשטרה. ב-2005 מונה למפקד אגף קהילה ומשמר אזרחי וביולי 2006 סיים את שירותו במשטרה לאחר 30 שנה.
ניצב משה מזרחי שהלך מאיתנו הוא מסוג המפקדים שאתה רוצה לצידך - ישר, מקצועי ונחוש לבצע את המשימה. הכרתי אותו כששירתנו בחברון - אני כמח"ט והוא כמפקד המרחב. תמיד היה נחוש לשמור על החוק, תמיד דבק בדרך הישר לא משנה מה היה המחיר. יהי זכרו ברוך.
— בני גנץ - Benny Gantz (@gantzbe) December 11, 2022
לאחר פרישתו, המשיך בעשייה ציבורית הן ברמה המוניציפלית, בעירו, שוהם, והן ברמה הארצית, כששימש חבר כנסת מטעם סיעת העבודה במשך למעלה משלוש שנים (בין 2012 ל-2015 ובין 2018 ל-2019).
בינואר 2012 הכריז על התמודדותו בבחירות המקדימות לרשימת מפלגת העבודה הישראלית לבחירות לכנסת. מזרחי הוצב במקום ה-15 ברשימת המפלגה וממקום זה נבחר לכנסת התשע עשרה. בכנסת זו שימש כחבר בוועדת החוקה, חוק ומשפט, בוועדה המיוחדת לזכויות הילד וכן בוועדה המיוחדת לבעיית העובדים הזרים.
כיהן גם כיושב ראש השדולה למאבק בשחיתות במינהל הציבורי במסגרת תפקידו קידם הצעת חוק לפיה נבחר ציבור שהואשם בעבירה שיש עמה קלון לא יוכל לשוב ולהיבחר לתפקיד ציבורי בעתיד. בכנסת זו הוביל מספר חוקים נוספים, ביניהם, החלת חוק חופש המידע על הקרן הקיימת לישראל, חובת רישום פרוטוקול בדיוני ועדת השרים לענייני חקיקה וכן פרסום אופן הצבעתם של חברי הוועדה.