בניסוי שערך הסטארט-אפ "Cordio Medical" בקרב 180 מטופלים בעשרה מרכזים רפואיים בישראל, זיהתה המערכת אירועי אי ספיקת לב בממוצע 18 ימים לפני שהם התרחשו. הנבדקים שלחו אחת ליום דגימת קול באמצעות הסמארטפון, בעברית, רוסית או ערבית. בסך הכל נאספו 460 אלף דגימות.
חברת "Cordio Medical" מאור יהודה, שפיתחה ומספקת פלטפורמה לעיבוד דיבור בתחום הרפואי, השלימה ניסוי ב-10 מרכזים רפואיים בישראל של מערכת HearO שפיתחה, המנתחת דגימת קול מהסמארטפון של המטופל ומאפשרת לאיש צוות רפואי לשלוח התראה למטופל במידה ומתגלה החמרה באי ספיקת הלב.
הניסוי התבצע בשיתוף עם בתי החולים בילינסון, ברזילי, גליל, ומרפאות אי ספיקת לב של קופ"ח כללית בקהילה, והשתתפו בו 180 מטופלים שהשתמשו באפליקציה בביתם ושלחו אחת ליום דגימת קול שלהם באמצעות שיגור משפטים בעברית, או ערבית או רוסית. סך הכל נאספו בניסוי 460,000 דגימות קול.
במהלך הניסוי המערכת הצליחה לנבא בהצלחה 82% ממקרי אי ספיקת לב ראשונה בקרב המטופלים – 18 יום בממוצע לפני שהתרחשו. שיעור זה גבוה בסדרי גודל לעומת ניבויים המבוססים על שינויים במשקל המטופל שמצליחים לנבא רק 10% עד 20% מהמקרים. שיעור האבחנות השגויות של הניסוי הוא 18%, דהיינו 2.5 התראות שגויות בשנה, אך שליש מהן קשורות לאי ספיקת לב לרבות מחלות נשימתיות אחרות כמו דלקת ריאות, שפעת, שינויים במשתנים ועוד.
Cordio פיתחה ומספקת פתרון ייחודי ופורץ דרך שהופך כל סמארטפון למכשיר בתקן רפואי. אפליקציית הסמארטפון מריצה אלגוריתמים קנייניים מתוחכמים המאפשרים זיהוי מוקדם של הצטברות נוזלים כתוצאה מאי ספיקת לב. המערכת קולטת דגימת קול של המטופל מהסמארטפון שלו ומערכת HearO, המבוססת על שרת בענן, מנתחת את התוצאות. אם היא מגלה החמרה באי ספיקת הלב, איש צוות רפואי שולח התראה למטופל עם הנחיות לנטילת משתנים במינון המתאים למצבם.
במהלך פיתוח HearO רשמה Cordio פטנטים רבים. הפתרון קיבל אישור של משרד הבריאות בישראל ואישור CE של האיחוד האירופי שבעקבותיו תבצע החברה פיילוטים במדינות שונות באירופה. כן קיבלה החברה אישור FDA כמוצר פורץ דרך והיא צפויה לקבל אישור FDA בסוף 2023.
לדברי ד"ר רונית חביב, סמנכ"לית קליניקה ורגולציה Cordio Medical: "תוצאות הניסוי מעידות על הפוטנציאל שלנו להפוך לסטנדרט בתחום הגילוי המוקדם של אי ספיקת לב. הפתרון הוא קל ונוח לשימוש על ידי כל מטופל, גם המבוגר ביותר, ורמת הדיוק שלה הוכחה הופכת אותו לפתרון בתקן רפואי. היכולות הללו מאפשרות ניטור מרחוק, ומתן מרשמים בזמן אמת לנטילת משתנים שייצבו את מצב הנוזלים בגוף המטופל".
תמיר טל, מנכ"ל Cordio Medical: "אי ספיקת היא מגיפה עולמית שממנה סובלים בין 2-4% מהאוכלוסייה, כולל בישראל. בארה"ב לבדה יש מיליון אשפוזים בשנה מבין 6 מיליון חולי אי ספיקת לב המאובחנים מידי שנה והעלות השנתית הכוללת של האשפוזים מגיעה ל-40 מיליארד דולר, יותר מעלויות האשפוזים של כלל חולי הסרטן.
למרבית חולי אי ספיקת לב אין פתרון שעוזר להם לנטר את מאזן הנוזלים בגוף. מערכת HearO שפיתחנו תאפשר טיפול מרחוק בחולים הללו ותצמצם דרמטית את מספר האשפוזים והעלויות. המערכת, שהיא זולה וקלה להפצה, תשפר את איכות החיים של המטופלים, תאריך את תוחלת החיים שלהם ותצמצם תמותה ישירה מהמחלה הכרונית".
"מערכת HearO של קורדיו מסתמנת כפתרון שיסייע באופן משמעותי הן לחולי האי ספיקת לב עצמם והן למערכות הבריאות הנדרשות לנהל את הטיפולים בהם", אמר ד"ר טוביה בן גל, מנהל היחידה לאי ספיקת לב במערך הקרדיולוגי בבית החולים בילינסון. "הטמעה של המערכת תאפשר לצמצמם את העומסים הניכרים במרפאות ולאפשר לרופאים להתמקד באותם חולים הזקוקים לטיפול. כמות החולים הגדולה שהצלחנו לגייס עבור הניסוי שערכנו עם קורדיו אפשרה לנו להיווכח בפוטנציאל הרב שמגלמת מערכת HearO".
Cordio השלימה לאחרונה סבב גיוס בהיקף של 18 מיליון דולר. החברה, שהחלה את דרכה בחממת אינסנטיב באריאל, מעסיקה כיום 25 עובדים באור יהודה ובארה"ב. החברה הוקמה ע"י פרופ' חיים לוטן ביחד עם קרן הון הסיכון פרגרין בעקבות דרישה שאותרה ע"י פרגרין, לפתרון קל לשימוש שיאפשר מעקב אחרי חולי אי ספיקת לב – המחלה הכרונית הנפוצה בעולם. פרגרין תומכת בחברה מהקמתה ברמה האסטרטגית, הפיננסית והתפעולית.