כמאה צעירים יהודים מהתפוצות הגיעו לישראל דרך חברת "החוויה הישראלית", חברת בת לחינוך של הסוכנות היהודית, האגף הבטחוני חברתי במשרד הביטחון, וחיל החינוך והנוער בצה"ל להשתתף בתכנית של פלוגת "מרווה". כחלק מהתוכנית הצעירים חווים טעימה קטנה מההווי הצה"לי בטירונות מקוצרת, כשהם בין היתר ישנים בשטח ועוברים הכשרה גופנית. 

"מרווה משנה לי את החיים", כך אמר יונתן טיקטין ממקסיקו. "כיהודי מקסיקני אף פעם לא באמת חשבתי על כמה חשוב להיות ציוני וכמה חשוב לייצג את המדינה היהודית בכל מקום שאתה הולך. נקודת המבט שלי הייתה ממש שונה בעבר, ועכשיו אני רוצה לעשות צבא ולעזור למדינת ישראל בגאווה", כך סיכם יונתן טיקטין את החוויה שלו.

במהלך התוכנית הצעירים נקלטים כחיילים, ועוברים תהליך חיול מקוצר תוך למידה על שרשרת החיול שעוברים הצעירים הישראלים בגיוסם לצבא. לאחר מכן הצעירים עוברים שבוע צה"ל, כשהם מסיירים בבסיסים בכל חלקי הארץ, נפגשים עם חיילים, ושומעים מהם על החשיבות של הצבא בחברה הישראלית והביטחונית. במהלך התכנית הצעירים יוצאים לשבוע דרום ועוטף עזה כשהם נפגשים עם תושבי עוטף עזה ולומדים על הערך של ישוב הנגב כפי שאמר דוד בן גוריון "בנגב יבחן העם בישראל". כמו כן, הצעירים מסיירים בישראל מהדרום ועד הצפון.

במהלך ההכשרה הם לומדים על מלחמות ישראל, מורשת קרב, וכן ההיסטוריה של מדינת ישראל וירושלים שעוסק בחיבור של החיילים כיהודים ללב העם היהודי- ירושלים, וכן הצעירים עוברים שבועות מאתגרים יותר של חוסן ומסוגלות.

איליה, משתתף מגרמניה, אמר כי זה נתן לו הזדמנות ייחודית להכיר את אורח החיים של צה"ל והוסיף לו הרבה ידע על ישראל, ההיסטוריה, החברה והצבא שלה, ועכשיו הוא מבין את הכבוד ללבוש מדים בישראל. משתתף בן 18 מדרום פלורידה אמר אחרי הטעימה של מרווה הוא רוצה להתגייס לצה"ל. לדבריו הוא לא היה מוכן נפשית לראות עצמו משרת בצבא גם בגלל חוסר הידע שלו על ההיסטוריה של מדינת ישראל. הייתי מוכן לחיים של חייל בצבא וזה מה שסייע לו להגיע להבנה שישראל היא המולדת שלו וכאן זה הבית.

הצעירים נפגשו גם עם נשיא המדינה יצחק הרצוג  שאמר להם "עצם ההשתפות שלכם בגדנ"ע הוא מעבר להיגיון, זה רגשי, רוחני, זה משהו שנמצא עמוק בתוך הלב. להיות חיילים יהודים גאים שמחוברים למדינת היהודים- מדינת ישראל, זה מדהים. אני רוצה לאחל לכולכם הצלחה גדולה, שתחזרו בשלום ובבטחה בחזרה לקהילות שלכם, תוכלו להיות מנהיגים ושגרירים של ישראל בקהילותיכם בתפוצות."

השבוע העוצמתי במהלך שהותם בפלוגה נקרא "שבוע השגרירות", ובמהלכו הצעירים מקבלים כלים כדי להתמודד בארצותיהם אל מול תנועות החרם נגד ישראל. השבוע התחיל במפגש עם יו"ר הסוכנות היהודית דורון אלמוג שדיבר איתם על החיבור החשוב של יהדות התפוצות ומדינת ישראל. הצעירים קיבלו סקירה רחבה על המזרח התיכון והאיומים על מדינת ישראל על ידי ראש מדור אח"מים בדובר צה"ל, רס״ן ליעד דיאמונד, תוך שהוא סוקר בפניהם את הרקע על המדינות הסובבות את ישראל. בפגישה עם נשיא המדינה הוא העביר להם מסר שהם השגרירים של מדינת ישראל בעולם, ונמצאים בחזית ההגנה הדיפלומטית.

נילי קובץ' מלוס אנג'לס אמרה "כשנכנסתי למרווה כבר ידעתי שאני רוצה להצטרף לצה"ל ועשות עליה לארץ. באתי ממשפחה ישראלית, גדלתי והקשבתי לסיפורים על שירות אבי בגבעתי וכיצד רכש חברים לכל החיים במהלך שירותו. על איך הוא התחבר באמצעות דם, יזע, דמעות ובסופו של דבר המאבק בחוסר נוחות. מרווה לימדה אותי איך להסתגל למצבים לא נוחים שלעולם לא הייתי מצפה מעצמי להיות בסדר איתם. זה מתחיל בבוקר כשמתעוררים ב-5 לפנות בוקר לריצה של 3 ק"מ ועד ליכולת להתקלח רק 10 דקות."

איליה, המשתתף מגרמניה סיכם את החוויה שלו במרווה "אחת המשימות של מרווה היא להפוך את המשתתפים שחוזרים למדינות שהגיעו מהן לשגרירים לישראל ולצה"ל. בקיץ הזה אני הולך לחזור ללמוד בגרמניה. מכיוון שאני רואה זאת כחובתי, אייצג את עם ומדינת ישראל בכל מקום שאלך. בין אם זה אוניברסיטה או עבודה, אני מרגיש מוכן לכך היטב. אבל אפילו יותר מזה, אני נרגש לקבל את הזכות והתשוקה לחנך את בני נוער היהודים באזור מגורי ולחזק את זהותם היהודית והציונות שלהם, כשאני עם סל תשובות על צה"ל וישראל".

שיר בנט, מפקדת הפלוגה אמרה כי "זאת תחושת שליחות ואחריות להביא צעירים יהודים מכל העולם להכיר את הצבא שהוא המקום שמאחד את החברה הישראלית. אני אומרת להם אתם חלק מאיתנו. החיבור הוא שתי וערב, קשר שהוא בלתי נפרד. יש חיילים שמגנים על המדינה בקו בעזה, ואתם במלחמה בסביבה שלכם מל תומכי החרם".

עמוס חרמון מנכ"ל חברת "החוויה הישראלית", אמר כי "אותם צעירים יהודים, מקבלים כאן טעימה קטנה שמארגנת להם "החוויה הישראלית", בעבור רבים מהם זאת הזדמנות להכיר את ישראל. הם מתאהבים במדינה ואח"כ חוזרים כדי להתגייס לצה"ל. במשך הגדנ"ע הצעירים מתחברים לשורשים, למסורת ולציונות, הם מבינים את המשמעות של צה"ל וחוזקה של מדינת ישראל. הזיקה למדינה מתחזקת לאחר הגדנ"ע כחלק בלתי נמנע מהזהות היהודית שלהם שהולכת איתם לכל מקום, גם כשהם בוחרים להישאר בחו"ל".