פרשת רצח תאיר ראדה ז"ל העסיקה במשך השנים לא מעט אנשים שסירבו להאמין שרומן זדורוב הוא הרוצח, חרף הרשעתו בשלוש ערכאות. אחד מהם הוא יותם גנדלמן, אחד מיוצרי הסדרה "צל של אמת" שעסקה בפרשה ופרק חדש שלה ישודר הערב (חמישי) בהוט 8. בשיחה עם סיון כהן ב-103FM התייחס גנדלמן להכרעת הדין שזיכתה את זדורוב מחמת הספק.
דרמת ענק בבית המשפט: רומן זדורוב זוכה מרצח תאיר ראדה
בפתח דבריו אמר גנדלמן: "אני מקווה שהייתה לנו השפעה. אני אהיה מאוד גאה אם אני אדע שהייתה לנו השפעה על הראיות כפי שהוצגו בבית המשפט".
לאחר מכן התייחס לסיבה שהובילה אותו ליצור את הסדרה: "שנת 2014, הסיפור של תאיר שאנשים ידעו פחות או יותר, הוא שנרצחה ילדה אבל פה זה נגמר. ב־2014 הייתי במאי מאוד צעיר, עבדתי עם שותפה שלי מיקה שהפיקה את הדברים והיה את ארי (פינס) שהיה עיתונאי. יום אחד ארי סיפר שלי ששלחו אותו לעשות כתבה על אותה קבוצת פייסבוק שהחלה לעלות תיאוריות בקשר לרצח. היא הייתה בזמנו יחסית לא גדולה, אבל מה שכן הבנו מאוד מהר שאתה קולט איך בין הקבוצה לבין התביעה יש אנשים שונים, שמשתמשים באותן ראיות ומעלים סיפורים אחרים לחלוטין, וכל פעם שאתה מקשיב לסיפור מסוים אתה יכול להשתכנע לחלוטין. זה מתרחש בתוך זירה בלתי נתפסת, בצהריי היום, אף אחד לא ראה ולא שמע. בגדול הרעיון התחיל מזה, אמרנו 'זה כמו תרגיל בפילוסופיה פוסט מודרנית'. מתוך ניסיון לברר את האמת יצאנו לדרך, כמובן שעם השנים הכיוון שלנו השתנה. לאט לאט הבנו שהספק באשמתו של רומן כל כך גדול שלכל הפחות מגיע לו זיכוי".
בהמשך נשאל גנדלמן האם הוא ושני היוצרים האחרים נתקלו בזחיחות שהחקירה נוהלה כמו שצריך. על כך השיב: "כן. אני זוכר שכשהקרנו את הפרק הראשון בפרקליטות, פרק שעוסק בנרטיב בו הוא אשם, כדי לשאול האם יש עוד משהו להוסיף. הם ראו את זה, מחאו כפיים, היו כל כך בטוחים בצדקתם ועוצמתם. הם גם אמרו דברים מאוד קשים, והיהירות הזו, אנחנו באותו זמן ידענו שחלק מהראיות לא רק לא נכונות אלא מומצאות. היום יוצא פרק חדש, שם למשל יש לך את הראיות של המחשב".
"ניסו לבנות לו פרופיל של פדופיל", ציינה כהן, וגנדלמן השיב: "בדיוק. אבל כן, פתאום אתה רואה איך המשטרה והפרקליטות מאחוריה בונות פרופיל של פסיכופט, רוצח, פדופיל, כל דבר שאפשר להדביק לבן אדם. מה שהם הבינו, שאנחנו כאנשים שהם צעירים, גדלתי על מחשב, מכיר מבפנים ומבחוץ, אני זוכר שכשרק ראיתי את הראיות המקוריות אמרתי 'אין פה שום דבר, הייתי יכול להלביש את זה על כל בן אדם'. הם בונים פרופיל מזעזע של אדם שמשפיע בצורה עמוקה על השופטים וזה דבר טבעי, רובם מבוגרים בהרבה, לא בקיאים איך אנשים גולשים באינטרנט. היום אנחנו יודעים שלא רק שהראיות האלה לא היו נכונות כלפי רומן, חלקן נמצאו על המחשב שנים לפני שהוא קנה אותו. הדברים האלה היו ברורים במידה מסויימת אז, ואתה רואה כאלה דברים ומבין את הזחיחות. עם זאת, אנחנו תמיד היינו ועדיין מאמינים מאוד גדולים במערכת המשפט, האמנו תמיד שהצדק יצא לאור. אנחנו גם מאמינים שבתוך הפרקליטות אמנם הייתה יהירות גדולה בהקשר הזה אבל כארגון עד היום אני משוכנע שרובו מתנהל בצורה אמיתית ושקופה".
לסיום אמר: "אני ממליץ לצפות בפרק החדש שלנו ב'הוט 8', שם רומן מדבר לראשונה בצורה עמוקה ועוד הרבה מומחים מכל הקשתות. מה שקרה שם, אף אחד מאיתנו לא יודע, אבל אם מישהו זוכר בוקר אחד כבוד השופט קולה הגיע לבית המשפט ואמר שמופעלים עליו מאחורי הקלעים לחצים, הוא אומר דברים שאסור שיעשו במדינה מתוקנת, אבל הוא לא הרחיב מעבר לכך. אני חושב על זה היום ואני מקווה שעכשיו הוא ירשה לעצמו כשנגמר המשפט לספר מאיפה הגיעו אותם הלחצים. אם באמת יש לחצים מאחורי הקלעים, בין אם זה דרך התקשורת או בצורה ישירה, זו צריכה להיות רעידת אדמה מטורפת. אם דבר כזה קורה זה יהיה עצוב מאוד".
סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו, 103fm