סרבן גט היושב בכלא זה 14 שנה מתוך 20 נתן ביום שישי האחרון גט לאשתו, וזאת בעקבות תוספת מאסר אזרחי לתקופת המאסר הפלילית על ידי בית הדין הרבני. האיש נשפט על עבירות פדופיליה בשנת 2004 ועל סמך הודעתו הורשע ונגזרו עליו 20 שנות מאסר. שנים רבות הוא סירב לתת גט לאשתו, ביקש שילדיו בהם פגע יוותרו לו על התביעות האזרחיות שהגישו נגדו, ואף טען שהוא חף מפשע ושלא עשה דבר.



במהלך מעצרו הוגבלו צעדיו של האסיר לאור פסיקת בית הדין. הוא הושם לתקופות בצינוק ובידוד, ונשללו ממנו לפרקי זמן שונים הטבות כגון קנטינה, יחד עם אמצעים נוספים בהם נקט בית הדין. לפני כשנה הגיע המקרה לבית הדין הרבני הגדול להרכב הדיינים הרב אהרון כץ, הרב שלמה שפירא ואב בית הדין הרב אליעזר איגרא. בית הדין הרבני הטיל על סרבן הגט תוספת מאסר אזרחית לתקופה בלתי מוגבלת, וזאת בנוסף לפרק הזמן שנגזר על האיש - על ידי בית המשפט - בגין העבירות בתוך המשפחה.



בשלב זה נכנס לתמונה עורך הדין משה קרו כמייצג של הבעל ובתיווכו הצליח בית הדין להגיע עם הבעל להסכמות, במסגרתם הבשילו התנאים למתן גט. לאחר שנת מאסר נוספת בגין סרבנות הגט, שבה שעון מדידת הזמן למאסר הפלילי הוקפא, נשבר האיש ונתן גט לאשתו. האיש נתן את הסכמתו ביום חמישי האחרון, ומיד למחרת, ביום שישי, נפתחו שערי בית הדין הרבני הגדול באופן חריג לדיון דחוף וזאת כדי למנוע מצב של חרטה. בעקבות התערבות בית הדין ואגף העגונות בראשות הרב אליהו מימון, הגט ניתן בשעה טובה ומוצלחת והאישה שוחררה מעגינותה.



לאחרונה הגיש האיש בקשה לבית הדין הרבני לבטל ולמחוק עבורו רטרואקטיבית את תקופת המאסר בת השנה אותה ריצה בגין סרבנות הגט, אולם בית הדין דחה את בקשתו על הסף. כעת לאחר שחרור האישה, תחזור ספירת שנות המאסר בגין שנות המאסר הפלילי שנגזרו על האיש, וזאת לאחר הקפאה של תקופת מאסר בת שנה שנגזרה עליו על ידי בית הדין הרבני.



ממשרד עו"ד אריה נח שייצג את העגונה נמסר כי "בתיק זה משרד עו"ד אריה נח מירושלים ייצג את האישה וליווה אותה ואת הקטינים החל מיום הגשת התלונה במשטרה במהלך ההליך הפלילי ואף לאחר מכן בתביעת פיצויים נגד הבעל והאב שם נפסקו לטובת האישה וילדיה מליוני ש"ח פיצויים. עו"ד נח מלא התפעלות מהאומץ ומהנחישות של ההרכב בראשות אב בית הדין הרב איגרא אשר מיצו את הדין מול הבעל ואף עצרו את מניית תקופת המאסר הפלילי שלו כך שכל תקופת הזמן בה סירב לתת גט לא הופחתה מתקופת המאסר שלו. עו"ד נח מציין כי בית הדין הרבני הגדול נענה לבקשתו וקבע כי התיק לא יוחזר לבית הדין האיזורי אלא יתנהל בבית הדין הרבני הגדול מה שהביא בסופו של דבר לפריצת הדרך".

עוד הוא מוסיף כי "אם ימצאו עוד רבנים אמיצים ונחושים כמו ההרכב הזה כנראה שבעיית העגונות תעלם, והוא קורא למחוקק להוסיף עוד סמכויות לבית הדין הגדול. כיום יש הנחיית יועץ משפטי לפיה ניתן להעמיד לדין פלילי בעל שלא נענה למתן גט. עו"ד נח מציע כי הסמכות לשפוט תיתנן גם לבית הדין הגדול עוד אפשר בחוק הירושה לשלול זכיות ירושה מאדם כזה ועוד".