פרקליטיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגשו בשבוע שעבר עם היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, זאת במסגרת הניסיונות להוביל לגישור פלילי במשפטו. הפגישה מגיעה לאחר שפנייה מסוג זה שהגיעה מטעם פרקליטיו של שאול אלוביץ', נדחתה לאחרונה ע"י נציגיה של מיארה. ז'ק חן, פרקליטו של שאול אלוביץ', הוא זה שהציע את הרעיון 

התחממות ביחסים? נתניהו וריבלין שוחחו בתום הטקס בהר הרצל | צפו
נתניהו: "גם בצד שלי יש הכרה שההצעה המקורית של הרפורמה לא תתרחש"

פרקליטו של שאול אלוביץ' ז'ק חן, שואף להגיע לבסוף להסדר טיעון, תוך קיצור תהליכי המשפט. התייחסותה של היועמ"שית בנושא לא נשמעה עד כה.

בנימין נתניהו מודה לתומכים ברפורמה במערכת המשפט. צילום: דוברות הליכוד

אחד השופטים במשפט נתניהו אמר כי יש לבדוק את הסוגיה, זאת בעוד שהיועמ"שית צריכה לעדכן את בית המשפט בנוגע לעמדתה בסוגיה. יש לציין, כי פרקליטיו של נתניהו פועלים להגיע להסכם ללא הטלת קלון או עונש מאסר. 

מסביבת נתניהו נמסר בתגובה: "בית המשפט הוא זה שהמליץ לפרקליטות להגיע לגישור לאור ההתפתחויות במשפט. פרקליטי ראש הממשלה אמרו שאין להם התנגדות לכך ועמדתם לא השתנתה".

עו"ד אורי קינן, מומחה למשפט, הסביר על תהליך הגישור הפלילי:  "במסגרת המשפט הפלילי, התפתחה בשנים האחרונות פרקטיקה שבה שופטים שאינם דנים בתיק עצמו מקבלים לידיהם את הצדדים בניסיון לסייע בהגעה להסדר טיעון".

"חשוב לציין שיש מספר כללים בהליך הזה - הוא מתנהל בדרך כלל בדלתיים סגורות, הפרוטוקול מאוד מצומצם וגם הוא חסוי. רוב הדברים שנאמרים במסגרת הליך הגישור אנם נרשמים בפרוטוקול ולשופטים הדנים בתיק העיקרי אין גישה להליך הזה. הכלל החשוב לא פחות הוא שלא ניתן לאף אחד מהצדדים לעשות שימוש בדברים שנעשו בהליך הגישור במידה והוא לא מצליח במסגרת התיק העיקרי", הוסיף.