שופטי בית המשפט העליון קיבלו את עתירותיהם של ההורים לילדים על הרצף האוטיסטי, שהתנגדו באופן נחרץ להחלטתו של מנכ"ל משרד החינוך לקצר את שעת הלימודים האחרונה של מסגרות החינוך המיוחד. חברת הכנסת טלי גוטליב (הליכוד) שוחחה היום (שני) עם ינון מגל וחיים לוינסון ברדיו 103fm והביעה את עמדתה בנושא, הן כחברת כנסת והן כאמא לילדים בחינוך המיוחד.

"אסירים שלה": הורי "גן הזוועות" באילת במחאה חריפה נגד הפרקליטות
לאחר יממה מותחת: שוחרר הישראלי שנעצר בסיני
 
"צייצתי שסוף כל סוף בג"ץ זוכר למה הוא נועד, לשם כך נוצר בג"ץ", הבהירה. "חוזה מנכ"ל שינה את יום הלימודים של האוטיסטים, לא משיקולי תקציב אלא משיקולי היעדר כוח אדם. בג"ץ לא אומר לך לא לפתוח את המסגרת אם אין לך כוח אדם, ההחלטה הייתה רוחבית ויש מקומות שיש כוח אדם. לכן, החלטה רוחבית שלא מתייחסת קונקרטית, עם כל הכבוד זו החלטה פוגענית ולא נכונה".

עוד הדגישה כי "בג"ץ לא מוסמך בחוק להתערב בחוקים, לפרש חוקים, להתערב בחוקי יסוד והחלטות ממשלה - הוא מוסמך לגמרי לתת קצת מן הצדק לאזרח כנגד בריונות החלטות הפקידים. יש מקומות שיש בהם כוח אדם. ההחלטה היא גורפת אבל המימוש שלה יהיה מדורג. הכי קל לפגוע לנו בבטן הרכה ובילדים. גם שאשא ביטון עשתה את זה שרירותי בתקופתה. מספיק לשחר מעל הילדים המורכבים שלנו. אני את התירוצים האלה לא עושים עליי".

בנוסף, תקפה חברת הכנסת בחריפות את ההתנהלות סביב תאונת הדרכים בה נהרג רפאל אדנה ז"ל בן ה־5 בתאונת הפגע וברח בנתניה שאירעה במאי האחרון.

"אני ביום רביעי נחשפתי לסיפור המחריד הזה", סיפרה. "איזו גברת נוהגת ברכב, היא אומרת שזו לא היא, זו אמא שלה או אבא שלה, לוקחים את הרכב ושמים אותו במוסך כי הייתה תאונה. מישהו משקר, מישהו מסתיר מאיתנו, יש פה לכל הפחות הפקרה. הפלא ופלא, הפתעה, התיק נסגר עם תחושה קשה שאם לא היה מדובר בילד אתיופי התיק לא היה נסגר. התיק נסגר עד שהציבור עשה רעש, פנינו ליו"ר ועדת חוקה ודרשנו כינוס ועדה בפגרה בעניין הזה ולהביא את פרקליט המדינה שיסביר לנו, איך הדבר הזה קורה שאין מישהו שנותן את הדין".

"אם יש ראיות להפקרה יש ראיות גם לקליטת החיים. שיהיה לכם ברור", הדגישה. "אם יש לי ראיה שהייתה הפקרה, יש לי לכל הפחות גרימת מוות ברשלנות. לא כל החוכמה נמצאת בידיהם ואנחנו פה בשם רפאל אדנה, נשמור על קדושת החיים, שאין יותר ואין פחות בפני החוק. רוטמן כבר הסכים שתתכנס וועדה, הסכימו לזה גם חברי אופוזיציה. הפסיקה קבעה שאם אתה נוהג ליד נהג שיכור, ואתה מודע למה שהוא עושה, והוא גורם לקליטת חיים אתה אשם באותה מידה. יש לנו אחריות. הגרסה ההזוייה או שלל הגרסאות ההזויות לא מרשימות אותו. על פחות מזה הפרקליטות מגישה כתבי אישום. אם היא לא הייתה רופאה והוא לא היה ילד אתיופי לא היו סוגרים את התיק, זו האמת הכואבת".

"בעוד שאתה (חיים) אוהב לירות חצים במרואיינים לא משנה מה", תקפה, "אני מזכירה שלהתעסק במהות זה לא מילה גסה. אני מבהירה לך שבתיקים הללו יש מעורבות של פרקליט בכיר ממונה, איפה לתת הוראה למשטרה? הפרקליטות נותנת הוראה להשלמות חקירה, לקחת מצלמות מהרחוב ליד, התיקים הללו מלוויים על ידי פרקליט. זה שיש מחדלי חקירה איומים אין שאלה בכלל, לא צריך להיות גאון הדור בשביל לחקור את התיקים האלה. פגיעה בהולך רגל, נסעת מהמקום, הולך רגל, פעוט בן 4 מצא את מותו, על קטילת החיים הנוראית הזו מישהו צריך לשלם".

סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103fm