המדינה השיבה הלילה (בין שני לשלישי) לבג"ץ בסוגיית שדה תימן. לפי הודעה המדינה, עמדתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו היא שיש "לנקוט בכל האמצעים הדרושים" כדי שהמתקן יחזור לייעודו המקורי - כך שיוחזקו בו עצירים מרצועת עזה רק לזמן קצר ומוגבל, לצורכי חקירה ומיון בלבד בטרם העברתם למתקני כליאה קבועים.
עוד עולה מתשובת המדינה כי נתניהו הנחה את היועץ לביטחון לאומי ואת ראש המטה לביטחון לאומי להכין "דיון מסכם בראשות ראש הממשלה, שיתקיים עוד השבוע בהשתתפות שרי הביטחון, המשפטים, האוצר והביטחון הלאומי, וכן היועצת המשפטית לממשלה, הפרקליטה הצבאית הראשית, מפכ״ל משטרת ישראל, נציב שירות בתי הסוהר, וכל ראשי זרועות הביטחון". אבל, לפי המדינה, "בשל עיסוק בנושאים ביטחוניים דחופים לא יתאפשר לקיים את הדיון לפני יום חמישי".
בין הסורגים: מה קורה במתקן בו מוחזקים מחבלי חמאס?
תנאי הכליאה של מחבלי הנוח'בה ישופרו? היועמ"שית במסר ברור לבג"ץ
המדינה גם כי בעקבות המשך פעולות הלחימה ברצועת עזה נקלטו עצורים נוספים בשדה תימן ונכון להיום מספר הכלואים שמוחזקים בו עומד על כ-166 לעומת כ-124 שהיו ב-4 ביולי.
כזכור, לפני כארבעה ימים היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, פנתה לראש הממשלה בדרישה לקדם מיידית את סגירתו של מתקן הכליאה במחנה שדה תימן. הדרישה היא בניגוד מוחלט לעמדתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. התנהלות המדינה ביחס למתקן בשדה תימן השתנתה לאחר עתירה שהאגודה לזכויות האזרח הגישה לבג"ץ בעניין, וכן לאחר תחקירים בהם נטען כי ישראל מתנהלת בצורה לא ראויה כלפי המחבלים, בהם מחבלי נוח'בה שהשתתפו בטבח השבעה באוקטובר.
בתגובה לעתירה, המדינה הודיעה כי מספר העצורים בשדה תימן יצומצם משמעותית. עם זאת, כאמור, היועצת המשפטית לממשלה דורשת כי מתקן המעצר בשדה תימן ייסגר – למרות שלא ניתן פסק דין בעניין על ידי בג"ץ.