בית המשפט המחוזי בירושלים גזר השבוע על נוח יוחנן, שהורשע על פי הודאתו, בגין עבירת הצתה לאחר שהצית את מאהל משפחות החטופים והנרצחים במלחמה הממוקם בקריית הממשלה בירושלים בחודש דצמבר האחרון, שנה וחצי מאסר בפועל, מאסר על תנאי ופיצוי כספי לנפגעי העבירה.
על פי כתב האישום המתוקן, הנאשם יוחנן התנגד להקמת המאהל ולשלטים הנוגעים לחטופים והמתנגדים למדיניות הממשלה ולראש הממשלה, והחליט להצית אותו מתוך מטרה להכחידו. יוחנן הצטייד במציתים, תיק גב והגיע למאהל בשעות הערב, שבר את אחד המציתים כדי להשתמש בחומר הבעירה שלו ולגרום לאש גדולה יותר, והצית אש באמצעות המצית השני בפינת המאהל הצמודה לאזור הלינה. כתוצאה מכך ניצתה יריעת הברזנט ויוחנן הלך מבלי לקרוא לכוחות ההצלה. חלק ממעטפת המאהל נשרף וחלק מהמתנדבים שהיו במקום סבלו מכאבים בגרון למספר ימים כתוצאה משאיפת העשן.
במסגרת דיוני טיעונים לעונש ביקשה פרקליטות מחוז ירושלים, באמצעות עו"ד רינת בן יעקב, להשית על הנאשם שנתיים וחצי מאסר בפועל, מאסר על תנאי ופיצוי לנפגעי העבירה. הפרקליטות טענה כי הנאשם יצא לשרוף את מאהל המחאה לאחר תכנון, כאקט של מחאה נגד המוחים, להם התנגד ושעמדתם לא מצאה חן בעיניו. ההצתה נעשתה במקום הצמוד לאזור הלינה, ורק במזל, כך נטען, היו במקום אנשים ששמו לב לכך שהאוהל נדלק וכיבו את השריפה. הפרקליטות ציינה את הודאתו של הנאשם במעשיו ואת נסיבותיו האישיות אך לחובתו זקפה, בין היתר, את גישתו הקורבנית, קשייו לשמור על גבולות ועברו הפלילי. בא כוחו טען, בין היתר, כי האש לא התפשטה, האוהל לא נשרף ולא נגרם נזק לאדם וביקש להסתפק בתקופת מעצרו, כתשעה חודשים עד למועד דיון הטיעונים לעונש.
בית המשפט כאמור, גזר על הנאשם, שנה וחצי מאסר בפועל, מאסר על תנאי ופיצוי כספי לנפגעי העבירה. "הנאשם לא פעל בתחכום ולא נדרש לתכנון משמעותי לשם ביצוע העבירה. אולם, עובדות כתב האישום מלמדות בבירור כי הוא לא פעל באופן ספונטני או אקראי. הנאשם הצטייד במציתים בהיותו במקום מגוריו, נסע לירושלים, החנה את רכבו והלך ברגל למאהל", קבע ביהמ"ש.