אחרי הסערה התקשורתית והעתירות שהוגשו לבג"צ בעקבות המחלוקת שנתגלעה בין מפכ"ל המשטרה רנ"צ דני לוי, לבין היועצת המשפטית לממשלה עו"ד גלי בהרב מיארה, נוכח כוונתו להעביר מתפקידו את היועץ המשפטי של המשטרה עו"ד אלעזר כהנא, תוך כוונה למנותו בפברואר 2025 לתפקיד ראש חטיבת התביעות במקומו של עו"ד דדו זמיר שפורש מהארגון, החליט הערב (רביעי) מפכ"ל המשטרה להקפיא את המהלך ולקיים פגישה עם היועמ"שית לממשלה כפי בקשתה בטרם תתקבל החלטה בנושא.
עד שעה קודם פרסום הודעת המשטרה טענו בכירים בארגון כי איש במשטרה אינו מבין מדוע מיהרה היועצת המשפטית לממשלה לשבור את הכלים, וזאת חרף הידיעה שראש חטיבת התביעות מסיים את תפקידו בעוד כחמישה חודשים ועד אז ממילא עו"ד כהנא יישאר בתפקידו.
במשטרה מתעקשים בתוקף כי כוונת המפכ"ל בשום אופן לא היתה להדיח את עו"ד כהנא, אל לניידו, ולטענתם מדובר בסמכותו של המפכ"ל המנהל את הארגון. לדבריהם, הטענות של עו"ד מיארה ברמזים שהעלתה לכאורה כי מדובר בהליך לא חוקי, מקוממות ואינן ראויות.
בכל זאת המפכ"ל החליט לאחר חשיבה כי הוא מקפיא את המהלך ולוקח אחריות כדי לא לפגוע בארגון, שבפניו משימות חשובות ומשמעותיות בימים אלו. ישנם הטוענים כי מדובר בהתקפלות מצידו של רנ"צ לוי, שחשש מביקורת נוקבת מצד בית המשפט ואפילו היה מסכן את מעמדו, אולם בסביבתו של המפכ"ל דוחים על הסף טענות אלו ומציינים "בית המשפט העליון דחה את העתירה של התנועה לאיכות השלטון בנושא. היה פה רעש גדול שהפריע בעבודה וזה לא מה שצריכה המשטרה בימים אלו".
גורם בכיר במשטרה שוחח עם "מעריב" בנושא: "המפכ"ל רנ"צ דני לוי, ערך דיונים מוקדמים ונפגש עם אלעזר הרבה קודם שזה התפרסם. הוא הודיע לו על כוונתו לבצע שינויים ויתרה מכך גם הציע לו לבחור תפקידי רוחב כרצונו. עו"ד כהנא בחר שלא לבחור ומיהר לפנות ליועמ"שית שמבחינתה סבורה שהיא רשאית להתערב בהליכים פנימיים של ארגון כמו המשטרה".
עוד הוסיף הגורם: "עם כל הכבוד היועמ"ש לא מתערבת בניוד יועצים משפטיים ברשויות מקומיות או בארגונים אחרים ולא מסמכותה להתערב במינויים בארגון כמו המשטרה. בשביל זה מונה מפכ"ל שהצהיר בפניה כבר עם כניסתו כי הוא פועל רק על פי חוק וזכותו הלגיטימית לבצע שינויים מערכתיים. בשום אופן אין כאן הדחה אלא ניוד בתוך הארגון לתפקיד חשוב ביותר ולפקד על 900 שוטרים וקצינים במקום ה – 70 עליהם הוא מופקד כיום כך שלא ברור על מה טענתם? אחרי ארבע שנים בתפקיד סבור המפכ"ל כי נושא משרה צריך רענון והוא רוצה לבצע את השינויים האמורים כך שלא ניתן למנוע את זה".
עוד אמר: "אנחנו סבורים שהיועצת המשפטית עוררה את המהומה הזאת כדי שיוגשו עתירות אבל בית המשפט דחה כבר עתירה אחת ואנחנו סבורים שהוא ידחה גם השאר. התערבות של היועצת המשפטית לממשלה בהליך פנימי היא מסוכנת ובניגוד לעמדתה לפיה המשטרה לכאורה פועלת בניגוד לחוק".
בעניין המחלוקת בין המפכ"ל רנ"צ לוי ליועצת המשפטית מיארה מסביר בכיר במשטרה: "היא ביקשה להיפגש עם המפכ"ל והוא הסכים ברצון אבל בשום אופן לא התחייב להקפיא את ההליך. לשיטתו ממילא אין לו כרגע מועמד למינוי כיועמ"ש למשטרה ולכן היה ניתן להיפגש בתום הליך הנידו של כהנא ולהציף את הדברים כל צד את עמדתו".
"ייתכן והיא היתה מצליחה לשכנע את המפכ"ל וייתכן שהוא היה מצליח לשכנע אותה, ובכל מקרה הוא לא מחויב לקבל את עמדתה בנושא זה. ההשואה הפסולה שהעלתה לפיה הניסיון שלו למנוע את התערבותו בהליך מסוכנת לכאורה והיא תגרור טענה דומה במקרה של מעצר לא חוקי, ראוי היה שלא תישמע כלל ולא תצא לאויר. איך ניתן להשוות בין התנהלות פנימית להליך מעצר? המפכ"ל הבהיר גם אחרי המכתב הראשון של היועמ"שית שהוא מוכן לפגישה וזימן אותה אליו, היא דחתה באמצעות ראשי לשכתה וטענה שהיא לא תגיע" הוסיף.
"המפכ"ל מחל על כבודו וביקש לתאם פגישה שהוא יגיע אליה וציין כי בשני הוא מחתן את בנו ולכן ייעדר מהעבודה. הפגישה תוכננה לרביעי או חמישי והנה אתמול בלילה הובהר מטעם בכיר מלשכתה כי היא תהיה מוכנה לפגישה רק אם המפכ"ל יצא בקולו ויודיע על הקפאת ההליך. זה לא יקרה בשום צורה וההחלטה של המפכ"ל בעודה עומדת. אם היא רוצה להיפגש המפכ"ל עדיין פתוח וקשוב ללא תנאים".
אותו גורם הוסיף "הרמיזות שלה לכך שהמשטרה האמונה על החוק לא מצייתת לחוק הן חמורות ביותר, שכן הפגישה הראשונה שהיתה למפכ"ל עם המינוי, היתה עם היועצת המשפטית. הוא פרס לה את משנתו ואמר לה 'אני עובד על פי החוק'. פה היא ניסתה לפרוץ את הגבולות ולהתערב בהליך פנימי".