רשת מסועפת והיררכית להעסקת נשים בזנות, סרסרות ומתן שירותי מין, נחשפה היום לפנות בוקר (שלישי) בתום חקירה סמויה שניהלו חוקרי היחידה המרכזית (ימ"ר) של מחוז תל אביב. במשטרה עת פשטו הכוחות על בתיהם של עשרות חשודים ביניהם עשרה חשודים מרכזיים כולם בני משפחה אחת, שהפעילו את הרשת על פי החשד, על פי חלוקת תפקידים מגודרת. כך הותר הבוקר לפרסום. 

כל החשודים בשנות ה-30 וה-50 לחייהם תושבי אזור גוש דן והמרכז, הועברו לחקירה ובסיומה יובאו לבית משפט השלום בתל אביב כשהמשטרה מייחסת להם שורה של עבירות חמורות, חלקן בתחום המוסר לרבות: סחר בבני אדם, הלבנת הון, סרסרות, הבאת נשים למטרת זנות והלבנות הון בסכומים הנאמדים בעשרות מיליוני שקלים.

בנוסף, במהלך הפשיטות על בתי החשודים נתפס רכוש רב, עשרות רכבים ששימשו על פי החשד את המעורבים לביצוע העבירות המיוחסות להם והם יועברו לצרכי חילוט, וכן הוקפאו 18 חשבונות בנק של החשודים. בשנה האחרונה, ימ"ר תל אביב ניהלו חקירה סמויה, בליווי יחידת יהלום של רשות המיסים, ביטוח לאומי, ופרקליטות מחוז תל אביב, זאת לאחר שעלה חשד לביצוע עבירות חמורות שעיקרן ניהול רשת לסחר בנשים שפעלה ברחבי הארץ.

עם התקדמות החקירה הסמויה, הצליחו שוטרי ימ"ר תל אביב לחשוף באופן מוחלט רשת לסחר בנשים, שבראשה עומדים עשרה חשודים עיקריים, בני משפחה אחת מאזור גוש דן, שהפעילו על פי החשד באופן היררכי ומאורגן, "עסק" שפעל בשיטתיות על פי חלוקת תפקידים מוגדרת: אנשי ניהול כספים, מענה טלפוני "ללקוחות", תפעול מערך נהגים להסעת הנשים לבתי "הלקוחות" ברחבי הארץ תוך פיקוח על הקורבנות וגביית הכספים. 

במשטרה מציינים כי בנוסף, המעורבים עסקו בשיווק ופרסום בעשרות אתרים באינטרנט וחלוקת פליירים, תוך איתור וניהול קשרים עם "לקוחות", וכן ניהול קשרים עם גורמים עבריינים לאיתור הנשים והבאתן לארץ לצרכי ניצולן והעסקתן בזנות.

זנות, אילוסטרציה (צילום: פלאש 90)
זנות, אילוסטרציה (צילום: פלאש 90)


מהחקירה הסמויה עלה החשד לפיו, המעורבים גרפו לכיסם הון עתק ונכסים רבים בעקבות הפעילות העבריינות כשהיקף הסכומים נאמד בעשרות מיליוני שקלים שחלקם לכאורה הולבנו באמצעות רכישת כלי רכב יוקרתיים ונכסים. הבוקר עם המעבר לשלב הגלוי של החקירה, פשטו כאמור, בלשי ימ"ר ת"א ביחד עם לוחמי מג"ב ושוטרי יס"מ תל אביב, על בתיהם של עשרות חשודים באזור גוש דן וברחבי הארץ. בנוסף, נתפסו נכסים נוספים שבבעלותם של החשודים.

בתום הפעילות, החשודים נעצרו והועברו לחקירה בימ"ר תל אביב בגין עבירות של סחר בבני אדם, הלבנת הון, סרסרות, הבאת נשים למטרת זנות ועבירות נוספות. ככל שיידרש, החשודים יובאו בפני בימ"ש השלום בתל אביב לדיון בהארכת מעצרם.

מפקד מחוז ת"א ניצב, חיים סרגרוף אמר על הפרשה שהיא כחלק "מפעילות בעלת ערכיות גדולה והמאבק בתחום עבירות המוסר הוא מחובתנו לטפל בנחישות ובעוצמה למען הקורבנות שמנוצלות באופן ציני על ידי גורמים עבריינים".

מהמשטרה נמסר בתגובה לפרשה כי: "מדובר באחת מהפרשיות המשמעותיות והערכיות שנוהלו בימ"ר תל אביב בשנים האחרונות, לאור העובדה שמדובר בעבירות חמורות של סחר בבני אדם בכלל ובנשים בפרט, כאשר העבריינים ניצלו את מצבן האישי והכלכלי לרווחתם האישית, תוך שהם מתייחסים אליהן כסחורה בשוק של אספקת שירותי ומין וכך אף הציגו אותן ללקוחות. היחידה המרכזית של משטרת מחוז תל אביב הצליחה לחשוף את  הרשת, שאף בשלבי החקירה הסמויה המשיכה להתפתח, כשלכל אחד מהמעורבים תפקיד מוגדר, החל מאיתור הנשים, יצירת מערך שיווקן ללקוחות, וגביית הכספים והלבנתם. מדובר בתעשייה שיש בה כסף רב וביכולתה באמצעות ניהול רשת כמו זו שחשפנו, לגלגל עשרות מיליוני שקלים לאורך מספר שנים".

מוריה רודל סילפן, מנכ"לית המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות מסרה בתגובה: ״מדובר בפרשה מזעזעת של סחר בנשים לצרכי זנות , שממחיש עבורנו עד כמה קריטי שהמשטרה תשקיע את כל המשאבים כדי לאכוף את חוק איסור צריכת זנות. אני מחזקת את המשטרה על מאמציה למיגור התופעה וקוראת לשר איתמר בן גביר - לא ייתכן שבמדינת ישראל, סחר בנשים יתקיים מתחת לאפנו. החוק לאיסור צריכת זנות הוא האמצעי היחיד שיכול להניא זנאים וסרסורים מלנצל נשים באופן האכזרי ביותר. אנו חייבות וחייבים להילחם בביקוש לסחר בנשים".