עובד בניין שנפל מגובה 3 מטרים ונפגע בקרסולו יזכה לפיצוי של מאות אלפי שקלים, זאת לאחר שנקבע בימים האחרונים על ידי שופט בית משפט השלום, יעקב סלומון, כי החברה התרשלה בהבטחת בטיחות העובד. בין היתר נקבע כי החברה לא סיפקה אמצעי מיגון ולא התקינה מעקה בטיחות במקום התאונה.
התאונה התרחשה לפני מספר שנים, בפרויקט בניה במודיעין. התובע, תושב בית לחם בן 47, עבד כטפסן בחברה במשך כחמש שנים. על פי פסק הדין, בעת התאונה עמד העובד על משטח מדרגות בגובה של כשלושה מטרים ומשך לוחות עץ באורך של כ־3.5 מטרים. "לפתע אחד הלוחות שמשכתי נתקע. בשל כך אני משכתי אותו בחוזקה ואז השתחרר לפתע והפיל אותי מרחבת המשטח", העיד התובע.
כתוצאה מהנפילה נפגע התובע בקרסול ימין. המומחה הרפואי מטעם בית המשפט, קבע כי נגרמה לו "נכות רפואית צמיתה בשיעור של 10% בגין מצב לאחר חבלה בקרסול ימין מלווה בנזק תוך מפרקי וחוסר תנועות במפרק". בנוסף, נקבעה לו נכות רפואית צמיתה של 5% בגין "הגבלה קלה מאוד בטווח התנועות במפרק הקרסול מימין". מומחה נוסף, קבע לתובע נכות נפשית בשיעור של 10%.
בית המשפט דחה את טענת החברה כי היה על העובד להביא בעצמו רתמת בטיחות מהמחסן. "דווקא היה על הגורמים הרלוונטיים בחברת הבנייה לספק את הציוד הדרוש, ולוודא שהתובע מצויד היטב לביצוע משימותיו", קבע השופט.
השופט סולומון קבע כי החברה התרשלה במספר היבטים מרכזיים: "החברה לא סיפקה לתובע אמצעי מיגון ובטיחות (עבודה מגובה), ולא הדריכה אותו בדבר הסיכונים שעלולים להיגרם לו. כמו כן החברה לא דאגה להקמת מעקה בטיחות סביב משטח העבודה המצוי בגובה 3 מטרים מעל פני השטח, וכן לא דאגה לעובד עזר בעת משיכת לוחות עץ ארוכים".
למרות קביעת האחריות על החברה, ייחס בית המשפט לתובע אשם תורם בשיעור של 5%, בנימוק שהתובע "התעלם מסיכון" כאשר משך בחוזקה את לוח העץ בעומדו בקצה המשטח הגבוה. "התובע היה יכול לרדת למטה כדי לשחרר את לוח העץ, או להובילו במעלה המדרגות", ציין השופט.
פסק הדין מציין כי התובע הצליח לחזור לעבודה כשנה וחצי לאחר התאונה, אם כי בעבודות קלות יותר והפיצוי הכולל שנפסק על ידי בית המשפט, עמד על כ־385,000 שקלים כולל הוצאות משפט, זאת פרט לתגמולי המוסד לביטוח לאומי בסך 82,717 שקלים שקיבל העובד.