התנגדות חריפה לחנינת הנשיא לשעבר שהורשע באונס, משה קצב. יו"ר מרצ גלאון, ח"כ רוזין וח"כ זנדברג התייחסו היום (ראשון) לידיעה כי פרקליטיו של קצב מתכוונים להגיש בקשת חנינה מנשיא המדינה ראובן ריבלין. "קמפיין המסכנות של קצב לא עוצר לרגע. חנינה לקצב תהווה סטירת לחי לנפגעות שאת כאבן לא ניתן לנכות או לחון, לא בוועדת השחרורים ולא אצל נשיא המדינה", מסרו חברות הכנסת.
עוד התייחסו לטענות בדבר מצבו הנפשי הירוד והדיכאון של הנשיא שלעבר שהורשע בשתי עבירות אונס ובשורה של עבירות מין במספר מתלוננות, ואמרו כי "אלה אינן מזכות אותו במעמד מיוחד ובטח שלא בחנינה. כמו רוב האסירים שמרצים את עונשים הוא זכאי לקבל טיפול בכותלי בית הכלא. ועדת השחרורים קבעה במילים חריפות ומדויקות שלא ראוי לנכות שליש מעונשו של אדם שמסרב להכיר במעשיו החמורים ולהפנים את חומרת הפגיעה שגרם לנשים רבות. רצוי שפרקליטיו יעבירו את מאמציהם מיצירת קמפיין המסכנוּת נוסף לעבריין מין מורשע, להמליץ ללקוח שלהם לקחת אחריות על מעשיו, להביע חרטה וללכת לתכנית שיקום".
"אני פונה ומבקשת מנשיא המדינה לדחות בקשת חנינה זו ולשדר מסר ברור לכלל הנשים בישראל שביטחונן ורווחתן חשובות לו ושהוא מגלה אפס סובלנות לאלימות מינית."
ח"כ עליזה לביא (יש עתיד): "סמיכות הבקשה לחנינה לקצב מעוררת תהיה. מדוע לא הוצגה חוות הדעת הרפואית לוועדת השחרורים שדנה לא מזמן בבקשתו ודחתה אותה? האם המהלך הוא חלק מאסטרטגיה יזומה הפועלת לשחרורו? אולי כחלק מערעור על ההחלטה לדחות את בקשת קצב לשחרור מוקדם? עד לרגע זה לא נשמע כל צל חרטה על מעשיו והבנה על פשעיו. אלא שוב ושוב על מצבו ועל המחיר הכבד שהוא משלם. לצערי הוא לא הפנים את הפגיעה החמורה שפגע בנשים.
"לכל אורך הדרך קצב עסוק אך ורק בעצמו. את סבלן של הנפגעות הפך קצב למסע ההתקרבנות האישי שלו. גם אם לוקחים בחשבון את סבלו האישי, אי אפשר להתעלם לחלוטין מן הנפגעות. אנו בעיצומו של מסע ארוך ומפרך שיביא לקיצם את הימים בהם נפגעות שותקות ומפחדות להתלונן. המסע הזה דורש הרבה אומץ, אך מחייב גם גיבוי מהחברה, ממוסדות השלטון וממערכת המשפט. אסור לחזור אחורה".
בעקבות הפרסומים, בבית הנשיא ביקשו להבהיר כי "על שולחנו של הנשיא טרם הונחה בקשה חדשה לחנינה של משה קצב. כאשר היא תוגש ישקול אותה הנשיא כפי שהוא שוקל כל בקשת חנינה אחרת, לאחר קבלת התיחסויותיהם של כל הגורמים הרלוונטיים".
"פגיעה אנושה בזכויות היסוד של קצב"
כזכור, הבוקר פורסם כי לאחר אכזבתו הקשה של האסיר קצב מכך שבחודש שעבר דחתה ועדת השחרורים שליד שרות בתי הסוהר את בקשתו לשחרור מוקדם, צפויה בזמן הקרוב לנחות על שולחנם של הנשיא ושל שרת המשפטים, איילת שקד, בקשה נוספת לחון אותו. גורם משפטי התייחס הבוקר לנושא ואמר ל"מעריב אונליין" כי "אחרי ההחלטה של ועדת השחרורים, שזכתה לביקורת כמעט מקיר לקיר, ברור לחלוטין שהדרך לתקן את המעוות היא באמצעות חנינה, שתוענק לו על ידי נשיא המדינה. ההתנהלות של המערכת פגעה פגיעה אנושה בזכויות יסוד של קצב, עד כדי כך שהדעת איננה סובלת את המשך הישארותו בכלא, לכן החנינה היא דבר שנשקל ברצינות רבה מאד על ידי הנשיא ריבלין".