מוקדם יותר היום, עלו דיווחים, שלא אומתו באופן רשמי על ידי הפרקליטות, כי המדינה תתנגד לשחרורו המוקדם של היילו, שהורשע ברצח גבר שאנס אותו. עורך דינו אלון אייזנברג התראיין לגלי צה"ל וטען כי הפרקליטות רודפת את מרשו באופן שלא תואם את המקרה. "אני לא מופתע שהם מתנגדים, זה משהו אובססיבי", טען עורך הדין.
"ישבתי עם הממונה על מחלקת חנינה במשרד המשפטים, המשיך וסיפר עו"ד אייזנברג, "והסיבה שהנשיא ראובן ריבלין לא נתן לו חנינה היא בשביל שהוא יעבור דרך רשות שיקום האסיר, שתומכת בשחרורו ובנתה תוכנית בשבילו". אייזנברג דחה את הטענות כי אם היילו ישתחרר משפחתו תנטוש אותו ואמר "מה שהוא עבר בשבע השנים האחרונות אין מסע ייסורים אכזרי מזה יש משפחה גדולה שתחבק אותו, יש גם מדינה שלמה שמחבקת אותו, ורק הפרקליטות מתנגדת".
עורך הדין סיים את דבריו בתקווה שוועדת השחרורים תדחה את עמדת הפרקליטות ואמר: "עמדתם לא תמיד מתקבלת, בית המשפט הוכיח לכל אורך המשפט שהוא יכול להתגבר על עמדת הפרקליטות ואני מקווה שגם ועדת השחרורים תעשה זאת".
כזכור ב-2010 הוגש נגדו היילו כתב אישום שייחס לו עבירת רצח של ירון היילין. המשטרה והפרקליטות דחו את טענותיו לפיהן נפל קורבן למעשי אונס מצידו של המנוח. ב-2014 בית המשפט המחוזי קיבל את טענות עו"ד איזנברג על סמך ראיות נסיבתיות, קבע שהיילו הוא קורבן, אולם השית עליו עונש מאסר של 20 שנים. ב-2016 בערעור לבית המשפט העליון נתקבל תקדים עם קבלת הטענה לקינטור מתמשך. השופטים החליטו לזכותו מעבירת רצח ולהרשיעו בעבירת הריגה כשהם קוצבים את עונשו ל-12 שנות מאסר.
מיד אחרי קבלת גזר הדין בעליון הגיש פרקליטו עו"ד אייזנברג, בקשת חנינה ראשונה לנשיא ראובן ריבלין, שנדחתה על ידו, אולם שלושה חודשים לאחר מכן הגיש הפרקליט בקשת חנינה שנייה שנתקבלה על ידי הנשיא ריבלין, שקבע כי יותר לו לעלות כבר עתה לוועדת השחרורים ולא להמתין שנתיים נוספות מאחורי סורג ובריח.