בית המשפט העליון חייב היום (שני) את המדינה לשלם 10 מיליון דולר לאיברהים וחאדר קוזלי, מוצאי גופת החייל הנעדר מג'די חלבי. זאת, לאחר שהמדינה קבעה שלא יקבלו את הסכום כיוון שלא חיפשו את הגופה אלא מצאו אותה במקרה, עמדה שקיבלה תמיכה גם בבית המשפט המחוזי בחיפה.
בפסק הדין, שנקבע ברוב של שניים נגד אחד, נכתב כי על אף שעבר זמן רב בין פרסום המודעה לבין מציאה הגופה, לא ניתן להגיד שתוקף הכתוב בה פקע, גם אם העמותה שפרסמה אותה כבר נסגרה. כמו כן, קבעו השופטים כי "יש להחיל את הצעת הפרס גם על מציאה אקראית של ממצא לא ודאי, על אף הקושי הפרשני וחרף קיומן של אינדיקציות נוגדות".
השופט ניל הנדל כתב כי "החובה המיוחדת החלה על המדינה לנהוג בהגינות אינה רק עקרונית אלא גם מעשית. נניח שהמדינה, המשטרה או העירייה מציעות פרס, ולאחר מכן חוזרות בהן ללא הצדקה לאחר שמישהו אמור לזכות בפרס. הדבר יפגע ביכולתן האפקטיבית להציע פרס בפעם הבאה, כאשר האינטרס הציבורי עשוי להיות דוחק אפילו יותר".
עוה"ד רחל בן-ארי, יובל אדלר, מוחמד לוטפי ועדי ערמן ממשרד בן-ארי-פיש-סבן ושות', שייצגו את האחים קוזלי, אמרו בתגובה להחלטה: "אנו מברכים על פסק דינו של בית המשפט העליון, וסבורים כי מדובר בהחלטה הראויה והנכונה, אשר עושה צדק".
בשנת 2016 דחה בית המשפט המחוזי בחיפה את התביעה שהוגשה ע"י בני משפחת קוזלי אשר מצאו את גופת החייל הנעדר מג'די חלבי ז"ל. בתביעה עתרו התובעים לקבלת פרס הכספי שפורסם על ידי העמותה לחופש נולד בסך של 10 מיליון דולר. על אף שהעמותה נסגרה לפני מספר חודשים, את הכסף מימון הפרס הציעה המדינה.
כזכור, ב-24 במאי 2005 עת שהיה בחופשה משירותו הצבאי, נעלם המנוח מג'די חלבי ז"ל. החל משנת 2007 פרסמה העמותה "לחופש נולד" בכלי התקשורת ובשלטי חוצות כי ישולם פרס כספי בסך 10,000,000 דולרים תמורת מידע אמין שיוביל למציאת המנוח. נזכיר כי עמותת " לחופש נולד", אשר הוקמה ביוזמתה של משפחת ארד בתקווה כי הצעת הפרס תסייע במציאתו של הנווט השבוי רון ארד, הפסיקה את פעילותה עוד בינואר 2012.
בחלוף כשנה, במהלך עבודת כריתת עצים ביערות הכרמל נתקלו בני משפחת קוזלי באקראי בשרידיו של החייל המנוח. בני משפחת קוזלי דרשו לקבל את הפרס ממדינת ישראל - משרד הביטחון - ומשסורבו הוגשה התביעה לקבלת סכום הפרס - 40 מיליון שקלים. לאחר שנדחתה בקשת התובעים לפטור אותם מתשלום אגרה ונמחקה תביעתם הראשונה, הוגשה תביעה נוספת לקבלת סכום הפרס.
לאחר ניהול חלקי של התביעה, קיבל בית המשפט את טענות המדינה, דחה את התביעה והשופט אברהם אליקים קבע כי "ניתוח משפטי של העובדות שאינן במחלוקות מביא לדחיית התביעה אך נותר טעם מר, התובעים הביאו בסופו של יום לגילוי גופתו של המנוח ולפתרון תעלומת היעלמותו בחלוף 7 שנים וכחמישה חודשים. פתרון טרגי ועצוב למשפחתו, פתרון שהביא לחסכון במשאבים רבים אותם הייתה ממשיכה להשקיע הנתבעת בניסיון למציאתו".