הנשיא ראובן ריבלין בפנייה לקהילת יוצאי אתיופיה
"עלינו למצות את חקירת מותו של סלמון ועלינו למנוע את המוות הבא. את הפגיעה הבאה. את ההשפלה הבאה. כולנו מחויבים לכך", ציין הנשיא, "אנשים אחים אנחנו. הגענו לכאן, כולם, למולדת שלנו, שהיא הבית שלנו, של כולנו וכולנו שווים בו. נלחם על הערכים שלנו, נלחם כדי להבטיח עתיד בטוח לכל ילד וילדה שגדלים כאן". לדבריו, לא נשלים עם מציאות שבה הורים מפחדים לאפשר לילדים שלהם להסתובב בחוץ, מחשש שייפגעו בשל צבע עורם או מוצאם. "זוהי לא מלחמת אחים - זוהי מלחמה משותפת של אחים ואחיות על הבית המשותף שלהם ועל העתיד המשותף שלהם", הסביר.
ריבלין הוסיף: "אני משתאה מהמנהיגים ומהמנהיגות הצעירים והצעירות של הקהילה שאני פוגש פעם אחר פעם, מיטב בנינו ובנותינו, ואני מבקש מכולנו לפעול באחריות ובמתינות. אני יודע שאתם עושים כל שביכולתכם כדי להעביר את קול המחאה, ולהנהיג שינוי שכולו תיקון ובנייה של עתיד טוב יותר". הוא הדגיש כי "אף אחד לא מבקש נקמה - סערת הנפש מגיעה מתוך שבר ותפילה גדולה לתיקון. "כולנו שותפים, כולנו מוכרחים להיות שותפים במהלך הזה לתיקון. אין לנו ברירה אחרת, אין לנו בית אחר", אמר.
הנשיא הסביר כי "אנחנו מוכרחים להיזהר מאוד מההסלמה של המחאה, ומגלישה שלה לאלימות שאין לה מקום. אני קורא לכולנו, בתוך השבר לשמור על האיפוק והמתינות". לדבריו, אסור שהזעם יבוא לידי ביטוי באלימות. "קומץ המוחים שבחר באלימות איננו פני המחאה, ואסור שיהיה פני המחאה המובנת לכולנו מאוד. ביתי ביתכם הוא, בואו נשב יחד עם כל הגופים האחראים לשלום אזרחי ישראל. רק כך בשיח פתוח ונוקב ככל שיהיה נגיע לשינוי", סיכם, "נמשיך לעמוד יחד כחומה בצורה, מפני האלימות, כל צורה של אלימות, וניאבק יחד על הבית המשותף שלנו, על העתיד של הילדים והילדות שלנו". הודעת הנשיא תורגמת לאמהרית ופורסמה ברשתות החברתיות.
בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לכנס הערב את ועדת השרים לעניין קידום שילובם בחברה הישראלית של אזרחי ישראל ממוצא אתיופי. הוא עומד בראש הגוף, שהוקם לאחר גל ההפגנות לפני מספר חודשים.