בצל סערת הקלטות ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר התקשורת לשעבר, איוב קרא, הבהיר היום (שלישי) משרד המשפטים את מצב הדברים בכל הקשור להסדרת ניגודי העניינים של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בטיפולו בתחום התקשורת בהודעה מטעם המשרד נמסר כי הובהר לנתניהו שעליו היה להימנע מלטפל בנושאים המשפיעים על חבריו. "נוכח רגישות העניין, הובהר לראש הממשלה כי בהמשך לחוות הדעת שכבר נמסרו בנושא, עליו להימנע מלטפל בנושאים המשפיעים על מי שמקיימים עמו קשרי חברות אישית, וכי עליו להתייעץ על היועץ המשפטי לממשלה במקרים שבהם הטיפול בתחום התקשורת כרוך עם נושאים מעין אלו", נכתב במסמך.



מנתניהו נמסר בתגובה: "הודעת משרד המשפטים מוכיחה שראש הממשלה נתניהו צדק בתגובתו והיה רשאי לפעול בעניין ערוץ 20 שאינו קשור לאף אחד בהסדרי ניגוד העניינים שנערכו לו. לכן הניסיון להשתמש בתגובת משרד המשפטים נגד ראש הממשלה הינו המשך של מסע הרדיפה השקוף והנלעג נגד ראש הממשלה נתניהו. כל מי שראה את הפרסומים מבין מייד שראש הממשלה נתניהו לא פעל למען אף חבר אלא אך ורק למען גיוון הדעות בתקשורת ולמניעת השתקת ערוץ 20 - כבשת הרש של הימין בטלוויזיה".



במשרד המשפטים הסבירו כי בתקופת כהונתו של רה"מ כשר התקשורת נערכו לו שני הסדרים למניעת ניגוד עניינים. בשנת 2015, בעקבות פניות שהגיעו באמצעות מבקר המדינה, נערך למר נתניהו הסדר ניגוד עניינים ביחס למשרד עוה"ד שמרון-מולכו, אשר ייצג באותה עת לקוחות מתחום התקשורת.



בשנת 2016, בעקבות פרסומים בתקשורת בעניין מערכת היחסים בין מר נתניהו לבין מר שאול אלוביץ', שהיה אז בעל השליטה בקבוצת חברות הכוללת גופי תקשורת שונים, בהם חברת "בזק", נערך הסדר ניגוד עניינים נוסף, שפורסם בשעתו לתקשורת. הסדר זה נערך על בסיס המידע שהיה ידוע בשעתו ביחס למערכת היחסים האישית בין רה"מ לאלוביץ', ובמסגרתו הובהר כי ראש הממשלה יימנע מלטפל בעניינים קונקרטיים הנוגעים לחברות שבבעלות אלוביץ', וכן בעניינים אחרים שיש להם השפעה מהותית על חברות אלו.

"עליו להתייעץ עם היועמ"ש". צילום: הדס פרוש, פלאש 90
"עליו להתייעץ עם היועמ"ש". צילום: הדס פרוש, פלאש 90

בשנת 2017, צוין במסמך, נתניהו התפטר מתפקידו כשר התקשורת, ולכן התייתר הצורך בהמשך הבחינה של ניגודי עניינים ביחס לתפקיד זה."עם זאת", הבהירו במשרד המשפטים, "גם לאחר התפטרותו מתפקידו כשר התקשורת, הובהר כי מתוקף תפקידו כראש הממשלה, רשאי נתניהו לעסוק בעניינים הנוגעים למשרדי הממשלה השונים, לרבות משרד התקשורת, וכי עצם העובדה שהוא אינו מכהן עוד כשר התקשורת אינה שוללת את מעורבותו בתחום התקשורת בכובעו כראש הממשלה. מובן כי מעורבות זו כפופה לאיסור על פעולה בניגוד עניינים".
 
במסמך צוין גם כי "עוד הובהר כי הסדרי ניגוד העניינים שגובשו עבור מר נתניהו כשר תקשורת עדיין עומד בתקפם, שעה שראש הממשלה עוסק בנושאי משרד התקשורת. כמו כן, נוכח רגישות העניין, הובהר לראש הממשלה כי בהמשך לחוות הדעת שכבר נמסרו בנושא, עליו להימנע מלטפל בנושאים המשפיעים על מי שמקיימים עמו קשרי חברות אישית, וכי עליו להתייעץ עם היועץ המשפטי לממשלה במקרים שבהם הטיפול בתחום התקשורת כרוך עם נושאים מעין אלו. בהתאם לאמור, נבחנו מעת לעת, אד הוק, נושאים שונים מתחום התקשורת, כאשר עלה צורך במעורבות רה"מ. זאת, על מנת להבטיח שאינם מעוררים חשש לניגוד עניינים. במידת הנדרש, ננקטו הצעדים המתחייבים כדי למנוע חשש מעין זה".

לא תפתח חקירה בפרשת ההקלטות
 
בתוך כך, מתברר כי המשטרה לא תפתח בחקירה בפרשת ההקלטות עד שתתקבל הנחייה מהיועמ"ש מנדלבליט. בעקבות פרסום ההקלטות תהו גורמים במערכת אכיפת החוק האם יש לפתוח בחקירה, אולם חקירה בנושאים רגישים כאלה, ובמיוחד כשמדובר באישי ציבור, מחייבת קבלת עמדתו והנחייתו 
של היועמ"ש. 
 
גורמים המעורים בפרטים אומרים כי הייעוץ המשפטי יצטרך לבדוק האם מעורבות ראש הממשלה בענייני משרד התקשורת, בתקופה בה נאלץ לעזוב את המשרד, גובלת בפלילים.