בבית משפט השלום בתל אביב התקיים היום דיון בבקשת פרקליטי יועציו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שלא להוציא מידע מהטלפונים הסלולריים שלהם במסגרת חקירת הטרדת עד המדינה בתיק 4000 שלמה (מומו) פילבר. בתום הדיון אישר הערב (רביעי) השופט למשטרה לבצע חיפוש "כירורגי" בטלפונים של אוריך וגולן.

בהחלטתו, השופט עלאא מסרוואה אישר לחוקרי היחידה הארצית לאכיפה כלכלית לבצע חיפוש בטלפונים של החשודים שנחקרו באזהרה ובפרט שיהיה חיפוש נקודתי וממוקד עליו יפקח בית המשפט. בתוך כך, מתח השופט ביקורת על התנהלות המשטרה והחוקרת במסגרת חקירת החשודים. פרקליטיהם של השניים צפויים להגיש מחר ערעור על ההחלטה.

בין השאר אמר השופט כי "חיפוש ותפיסה של מכשירי הטלפון מבלי שקדמה לכך בקשה לבית המשפט להוצאת צו שיפוטי הוא פגם משמעותי", והוסיף כי "כי הסכמת החשודים, מבלי שהוסבר להם בדבר זכותם להתנגד לחיפוש וכי התנגדות לחיפוש לא תשמש כראיה לחובתם, לאו הסכמה היא. בפרט הדברים נכונים, עת מדובר בחיפוש בחומר מחשב שהוא מכשיר הטלפון הנייד האישי". 

הדיון היום בביהמ"ש. צילום: אבשלום ששוני

 
עוד קבע מסרוואה, כי "בהעדר צו שיפוטי, ולמצער, היה על היחידה החוקרת לקבל מהחשודים הסכמה מדעת, במובנה לפי הלכת בן חיים. אופן החיפוש הלא מאורגן במהלך החקירה, תוך עיון במכשיר הטלפון בנוכחות החשוד, מעצים את הפגם בו. הדרישה מאחד החשודים לגשת חזרה לרכבו כדי להצטייד במכשיר הטלפון מוסיפה נדבך נוסף של פגיעה בחשודים".

עם זאת ציין השופט כי אם אכן הייתה מוגשת בקשה להוצאת צו הוא היה, ככל הנראה מאשר אותה, והוסיף כי "עיון בחומר החקירה מלמד על קיומו של חשד סביר בעוצמה גבוהה, כי החשודים היו מעורבים בקשירת קשר לעבירת הטרד עד, כאשר מדובר במספר מעורבים שחברו יחד לצורך מטרה זו".
 
בתוך כך התברר שבטלפון של אוריך נמצאה ההודעה "יש אישור לגבי מומו" (פילבר, א"ח). בסביבתו של אוריך טוענים שמדובר באישור לקמפיין הליכוד. עם זאת בפרקליטות לאחר הדיון בבית המשפט הבהירו כי אין חשד למעורבות נתניהו בפרשה.

"ביקורת בית המשפט מחייבת את סגירת התיק, נערער על ההחלטה"

עורכי הדין עמית חדד ונועה מילשטיין, המייצגים את גולן ואוריך התייחסו לביקורת בית המשפט על ההחלטה והודיעו כי יערערו על האישור שנתן בית משפט השלום להמשיך בבדיקת תוכן הטלפונים. "הביקורת החריפה של בית המשפט נגד המשטרה והפרקליטות מחייבים את סגירת התיק והחזרת הטלפונים הניידים ליועצי ראש הממשלה. אנחנו נבחן את ההחלטה ונערער לאלתר". 
 
אוריך עצמו הגיש תלונה במחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) נגד חוקרת היחידה הארצית למאבק בפשיעה כלכלית (יאל"כ) בלהב 433 במשטרה, שחקרה אותו בחשד להטרדת פילבר. בעקבות חקירתו השבוע במשרדי היאל"כ שיגר אוריך באמצעות פרקליטתו עו"ד נועה מילשטיין מכתב ליועץ המשפטי  לממשלה אביחי מנדלבליט, שכלל ביקורת נוקבת על התנהלות החוקרת. 
 

אוריך נחקר בהקשר לאירוע באוגוסט האחרון, שבמהלכו חלף רכב סמוך לביתו של  פילבר והשמיע קריאות בגנותו. מילשטיין ציינה במכתב כי מכשיר הטלפון נלקח מאוריך מבלי שהובהר לו כי הוא רשאי לסרב לאותה בדיקה. בנוסף, נטען, החוקרת חיטטה בנייד של אוריך והעתיקה הודעות ותכתובות על קבוצת טלגרם של חוקרי היחידה הנושאת את השם "השלמות 4,000". במשטרה טוענים שהחוקרת ראתה הודעה בטלפון, אך לא העתיקה, אלא העבירה דיווח לממונים עליה.