המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה הגישה היום (שלישי) לבית המשפט המחוזי בירושלים בקשה לקבוע בהקדם האפשרי מועד לדיון ומועד למתן החלטה בעתירת ההסגרה לבקשת ממשלת אוסטרליה להסגיר לידיה את מלכה לייפר, על מנת להעמידה לדין בגין עבירות מין חמורות בתלמידותיה.
הבקשה הוגשה ע"י עו"ד מתן עקיבא בעקבות הדיון שהתנהל בפני ביהמ"ש ביום 14.1.2020 בו הודיעו באי כוח הצדדים לביהמ"ש על מועדים פנויים לקיום המשך הדיונים בתיק. בית המשפט קבע כי "החלטה בדבר המועדים שייקבעו לצורך חקירת הפאנל תינתן בהמשך לאחר בדיקת מזכירות מול חברי הפאנל". עד כה טרם ניתנה החלטה באשר למועדי הדיון הבאים.
לפני כשבועיים קבע צוות המומחים של בית המשפט המחוזי בירושלים בחוות דעתו כי לייפר כשירה לעמוד דין והתנהלותה עד כה כאילו היא לוקה בנפשה, הייתה התחזות בלבד.
עורכי דינה של לייפר טל גבאי ויהודה פריד, מסרו כי "אין שום הפתעה בחוות הדעת שהוגשה לבית המשפט. חשוב להדגיש ולהזכיר ששתי חוות דעת קודמות אשר קבעו כי לייפר מתחזה וכשירה לעמוד לדין נדחו כליל על ידי בית המשפט לאחר הליך הוכחות. אנחנו צופים שכך יהיה בעניינה של חוות הדעת הזו. נתייחס באופן ענייני לחוות הדעת בבית המשפט".
במהלך 2008 החלו להתפרסם באוסטרליה תלונות נגד לייפר מצד תלמידות שלמדו בבית הספר החרדי במלבורן אותו ניהלה, שטענו כי היא ביצעה בהן מעשים מגונים והתעללה בהן במשך שנים. בסוף אותה שנה חזרה לייפר לישראל ומצאה מקלט בקהילה החרדית ביישוב עמנואל.
בעת שהותה בארץ הוגש נגדה כתב אישום באוסטרליה הכולל 74 סעיפי אשמה בגין עבירות מין. היא נעצרה בישראל באוגוסט 2014 ושוחררה למעצר בית בבני ברק. הליך הסגרתה בחזרה לאוסטרליה, החל באותה שנה אך נפסק במהלך 2016, לאחר שנקבע כי היא אינה כשירה לעמוד לדין. כזכור, בתחילת השנה פתחה המשטרה בחקירה נגד גורמים רשמיים, ביניהם שר הבריאות, יעקב ליצמן, בחשד לכך שהתערבו באופן לא חוקי כדי למנוע את ההליך.