בית המשפט העליון קיצר היום (רביעי) לשלוש שנים בניכוי ימי המעצר, את עונשו של הכדורגלן יצחק אספה, שדרס את הנער ארי נשר ז"ל לפני כמעט שנתיים, בעקבות הערעור שהגיש. פסילת רישיון הנהיגה ל-6 שנים ושאר רכיבי גזר הדין יוותרו על כנם. כזכור, בית המשפט המחוזי דן את אספה ל4.5 שנות מאסר לאחר שהרשיע אותו בנהיגה בשכרות, הפקרה, ושיבוש מהלכי משפט בעקבות תאונת הפגע וברח בה היה מעורב בספטמבר 2018, ובה נהרג ארי נשר ז"ל בעת שרכב עם חברו על אופניים.
השופטים כתבו בנימוקיהם כי "מתסקיר שירות המבחן עולה כי המערער מחויב לקבלת טיפול וכי חלה אצלו מגמה חיובית של הבנת ההשלכות של מעשיו וקבלת אחריות על העבירות שביצע". השופטים עופר גרוסקופף, ענת ברון ואלכס שטייין טענו כי "בהינתן כלל נסיבות העניין, מצאנו כי יש להעמיד את עונשו של המערער על שלוש שנות מאסר בפועל. עונש זה טומן בחובו החמרה משמעותית אך מידתית של הענישה הנוהגת בעבירות הפקרה לאחר פגיעה, וצפוי לשמש בסיס להעלאה הדרגתית של רף הענישה גם בעתיד".
אף לאחר ההקלה בעונש, עדיין מדובר בענישה מרתיעה ההולמת את חומרתה המוסרית של עבירת ההפקרה. משפחתו של ארי ז"ל נותרה עם חלל עצום שהותיר אחריו בנם שכל עתידו היה לפניו, ואיננו מקילים ראש בצער הנוסף והבלתי נמנע שנגרם למשפחה כתוצאה מהתערבותנו בגזר הדין. ואולם אין כאמור חולק כי התאונה נגרמה שלא באשמתו של המערער, הוא נקלע אליה בעל כורחו והיא הסיתה גם את חייו ואת חיי משפחתו ממסלולם. העבירה שביצע, ושיבוש מהלכי החקירה לאחריה, הם ללא ספק חמורים; ואולם אין מקום להשוות את עונשו של המערער לעונשם של נהגים שבנוסף להפקרה אף נמצאו אחראים לגרימת התאונה ולמות הנפגעים".
הפרקליטות טענה בפני העליון כי העונש שהושת על אספה הוא ראוי בהתחשב במכלול נסיבות המקרה. לדבריה, ביסוד עבירת ההפקרה עומד עיקרון מוסרי של ערבות הדדית, האוסר להותיר אדם מתבוסס בדמו בשולי הכביש מבלי להושיט לו יד ולהזעיק עזרה; וכי המערער קיבל החלטה מודעת להימלט מזירת התאונה בלא לעשות כן, ומדובר במעשה פסול המחייב ענישה חמורה ומרתיעה.
עורכי דינו של אספה, אילן סופר, יונתן דור וספיר גבאי, אמרו בעקבות הכרעת השופטים, כי "פסק הדין מאזן כראוי בין נסיבות התאונה, נסיבותיו האישיות של אספה ויסוד ההרתעה. אנו שבים ומביעים את השתתפותנו באבלה הכבד של משפחת נשר".