אישה בת 45, תושבת המרכז ואם לשני ילדים, הגישה תביעה כנגד בית החולים שבו עברה ניתוח לכריתת רחם וחצוצרות, בגין גוף זר מפלסטיק שנשכח בטעות בגופה במהלך הניתוח עבור הליך כירורגי נוסף אותו נאלצה לעבור, כאב וסבל, הפסד ימי עבודה, סיעוד, הוצאות ותרופות. בתביעה שהוגשה על ידי באת כוחה של התובעת, עו"ד ענת אשכנזי מראשון לציון, נכתב כי הניתוח נחשב גם ככה להליך טראומטי עבור כל אישה וכי הכאבים הממושכים והדימומים גרמו לתובעת לחרדות וכי הצורך בהליך כירורגי נוסף ונטילת תרופות נוספות העמידו אותה בסכנה מוגברת ובמסכת סבל ופחדים.
לפניה ישירה אל משרד עורכי דין ענת אשכנזי, לחץ/י כאן
המטופלת עברה ניתוח לכריתת רחם וחצוצרות בשל דימומים חוזרים מרחמה
התובעת אושפזה בבית החולים במרכז הארץ לשם ביצוע ניתוח לכריתת הרחם והחצוצרות תחת הרדמה כללית, זאת בעקבות דימומים חוזרים מרחמה. בסיכום הניתוח כתב אחד הרופאים:"... מהלך הניתוח ולאחריו תקין". לאחר השחרור מבית החולים המשיכה התובעת לסבול מכאבים עזים באזור הבטן והרחם, ואף התקשתה לבצע פעולות של הליכה וישיבה. בתחילה היא ייחסה תופעות אלו להיותה אחרי הניתוח, היא נאלצה להיעדר ממקום עבודתה במשך תקופה ארוכה והוסיפה ליטול כמויות רבות של משככי כאבים.
בדיקת גניקולוג העלתה כי במהלך הניתוח נשכח בגוף המטופלת חלק מפלסטיק
כחודש לאחר הניתוח הופיע אצל האישה דימום שהתגבר, ובעקבותיו היא נתקפה חרדה ופנתה מיד לגניקולוג שביצע, לראשונה מאז הניתוח, בדיקה וגינלית, שבמהלכה זיהה גוף זר על צוואר הרחם. הגניקולוג נאלץ לבצע לאישה הליך כירורגי נוסף ארוך וכואב שבסופו הוצא גוף זר מפלסטיק שנשכח בטעות בגופה במהלך הניתוח שעברה, אשר גרם לה לסבל, לכאבים, לדימום וכאמור גם חייב התערבות כירורגית.
לאחר האירוע פנתה התובעת בליווי בנה למחלקת מיון נשים בבית החולים, שם הראתה את הגוף הזר לרופא שניתח אותה, שעדכן פרופסור מבית החולים, שהסביר לה שהחלק שנשכח בגופה הוא חלק ממניפולטור והציע לה להישאר לאשפוז ולהשגחה בבית החולים.
האישה סבלה מכאבים עזים ומדימום ונאלצה להיעדר מעבודתה לתקופה ממושכת
בכתב התביעה נכתב כי במהלך ההליך הכירורגי הרופא נאלץ "לחפור ולחפור" בצוואר הרחם של האישה במשך דקות ארוכות, עד שעלה בידו להוציא את הגוף הזר. לפיכך, לאחר האירוע וכתוצאה ממנו סבלה התובעת מכאבים עזים במשך כחודש ימים, הוסיפה לדמם במשך כשבוע ימים ונאלצה להיעדר מעבודתה במשך כשבועיים נוספים.
מכתב התביעה עולה כי "אין עוררין כי שכיחת הגוף הזר בגופה של תובעת מהווה רשלנות רפואית זועקת של הצוות הרפואי בבית החולים שהתרשל כאשר השאיר את החלק מהמניפולטור בגופה של התובעת. בשל כך נגרמו לה דימומים, אי נוחות, כאבים ואף התפתח זיהום, והיא נאלצה להוציא את הגוף הזר בהליך כירורגי כואב נוסף ולהיעדר מעבודתה ימים רבים.... הצוות הרפואי היה צריך לוודא שהגוף לא נשכח בגופה של התובעת והיה עליו לוודא ולערוך ספירה של הכלים ומכשירי הטיפול ו/או חלקים ממכשירי הטיפול. זאת בהתאם לשחרור נהלי חולה מבית החולים ו/או להשגיח על החולה מפני גורמים חיצוניים".
ניתוח נחשב להליך נפוץ ושכיח אך לעיתים הוא עלול להסתבך
באת כוחה של התובעת, עו"ד ענת אשכנזי המומחית בתביעות של רשלנות רפואית נזיקין וביטוח, אומרת כי ניתוח הוא הליך רפואי נפוץ המשמש לפתרון בעיות רפואיות מסוגים שונים, אך הוא גם עלול להסתבך.
ניתוחים מתבצעים מידי יום בבתי החולים, חלקם מצילי חיים וחלקם נעשים במטרה לשפר את איכות חייו של המטופל. השארת גוף זר בעת הניתוח בגופו של המנותח היא תקלה אשר חוזר המנכ"ל של משרד הבריאות (משנת 2011) מגדיר אותה 'כאירועי בל יקרו' – במקרים אלו קיימת רשלנות רפואית ברורה אשר בסיוע של עו"ד המומחה בתחום ניתן יהיה לקבל פיצוי כספי הולם על הנזק שנגרם למנותח בשל הרשלנות.
עורכת דין ענת אשכנזי עוסקת ברשלנות רפואית, דיני נזיקין, תאונות נפילה ברחוב, תאונות ילדים ותלמידים, נזקי גוף, תאונות דרכים, תאונות עבודה, נזקי רכוש וביטוח. הכתבה באדיבות אתר עורכי הדין לרשלנות רפואית בניתוחים LawGuide.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.