משפטו החוזר של רומן זדורוב, המואשם ברצח הנערה תאיר ראדה בקצרין, נמשך הבוקר (שלישי) עם עדותה של ד"ר מאיה פרוינד. פרוינד עבדה במכון לרפואה משפטית במשך 29 שנים ושימשה כמנהלת המעבדות, עד שפרשה לפני כחמש שנים מתפקידה. היא חיברה במסגרת עבודתה דוח על כתמי הדם בזירה, אך לימים התברר שטעתה בקיטלוג אחד המוצגים: מתקן נייר טואלט עם טיפות דם, שקוטלג ככזה שהיה בתא שבו היה הרצח, היה בעצם מתקן מתא סמוך. היא ביקשה שלא להיפגש עם הפרקליטות לפני העדות.
פרוינד הסבירה לבית המשפט שהיא כבר לא עובדת כמה שנים, ועל כן היא תדבר לפי זכרונה. לדבריה, בתיק היו הרבה מאוד מוצגים - כ-600 לעומת 30-25 בתיק "רגיל". היא סיפרה כי החוקרים קיוו לזהות מדגימות הדם של ראדה פרופיל של גבר נוסף - אך לא הצליחו בכך. אותן 60 דגימות שנלקחו למטרה זאת הושלכו. "הן לא נשמרו כראוי וכבר לא נחשבו מוצגים ולכן זרקתי", הסבירה.
היא סיפרה עוד כי גם בדגימות מתחת לציפורניים של ראדה לא נמצא דבר. "אם היה משהו, הדם הרב של המנוחה שהיה שם מיסך את זה. שלחנו למז"פ שגם כן לא מצאו דבר. כל הדנ"א שנמצא היה של המנוחה", אמרה, והתנצלה על שהמוצג הזה הלך לאיבוד. "ההגנה חיפשה את המוצג הזה ולא מצאה. אני לוקחת על עצמי את האשמה שאולי בין 60 המבחנות שזרקתי היו גם מבחנות אלו".
היא הודתה שמתקן נייר הטואלט עם טיפות הדם שסווג אכן לא היה מהתא שבו נרצחה תאיר ראדה. "כתבתי את כל המוצגים שנלקחו מתא מספר 2 והכנסתי גם את מוצג 35 שנלקח מתא שלישי", הסבירה בחקירה הנגדית, "היו סימונים כפולים ומרוב סימונים טעיתי".
תאיר ראדה נרצחה בתוך תא שירותים בבית הספר נופי גולן בקצרין ב-6 בדצמבר 2006. כמעט שלוש שנים אחר כך, הרשיע בית המשפט המחוזי בנצרת את רומן זדורוב, אזרח זר ותושב קצרין, ברצח הנערה. הכרעת הדין פרשה מארג ראיות צפוף שהביא להרשעתו.
אולם, מאז המשיכה הפרשה להעסיק את התקשורת ואת דעת הקהל, ולמרות הכרעת הדין הנחרצת - שבה מערכת המשפט לדון בה עוד מספר פעמים ולהשאיר את ההרשעה על כנה. זדורוב, שעבד בעבודות ריצוף בבית ספרה של ראדה, נעצר מספר ימים אחרי הרצח, הודה ברצח ואף שיחזר אותו. אחר כך חזר בו מהודאתו, ועם התמשכות המשפט הצליחה ההגנה לעורר ספקות בקרב הציבור כי זדורוב הוא אכן הרוצח. בקיץ האחרון קבע שופט העליון חנן מלצר כי יש לערוך לו משפט חוזר.