לאחר שהתפטר מהכנסת: יו"ר ש"ס אריה דרעי התייצב היום (שלישי) בבית המשפט השלום בירושלים, שם הודה והורשע בעבירות המס המיוחסות לו. זאת, במסגרת הסדר הטיעון שנחתם עימו ואושר בבית המשפט. מדובר בעבירות על פקודת מס הכנסה וחוק מיסוי מקרקעין.
דרעי אמר בבית המשפט: "גזרתי על עצמי שתיקה בשבע שנים אחרונות, גם כשהיו לי ייסורים נוראיים וידעתי שזה שקר. גם כשהיו פרסומים נו ראיים שידענו שזה שקר, גם המשטרה ידעה שזה שקר. אני לוקח אחריות מלאה, ההסדר נעשה מרצוני". גזר הדין בעניינו של דרעי יינתן ב-1.2 ב-11:00. השופט הסביר: "אני צריך שבוע כדי לחשוב על הדברים".
לאחר שבית המשפט הרשיע את דרעי על בסיס הודאתו, אושרו גם תנאי הסדר הטיעון שנחתם בין הצדדים בידי בית המשפט. נציג הפרקליטות מסר: "הצדדים הגיעו להסדר, נבקש להשית על דרעי מאסר על תנאי של 12 חודשים למשך 3 שנים וקנס כספי של 180 אלף שקלים או שנת מאסר במקומו".
במהלך הדיון, התובע עו"ד ירון גולומב אמר: "עברייני מס פוגעים בציבור. פגיעה ישירה בקופה הציבורית, ופגיעה עקיפה בכיסו של כל אזרח". הוא הסביר כי "עברייני מס חותרים תחת שיוויון נטל המס בין אזרחי המדינה ופוגעים פגיעה חמורה באזרחי ישראל, המשלמים על שירותי הממשלה באמצעות תקציב המדינה שאושר. הדבר פוגע ביכולת המדינה לתת שירותים בתחום הבריאות, חינוך, ביטחון ועוד".
גולומב הוסיף: "ההיענות הכלכלית אינה מסתכמת בפגיעת כספים מהמדינה, היא פוגעת בתודעת האחריות של אזרחי המדינה לנשיאה שיוויונית בעול הכספי הנדרש לצרכי החברה ובבסיס האמון בין הציבור לשלטון הנושא באחריות לגביית המס. עבירות המס מתאפיינות בחומרה יתרה נוכח הפגיעה בשירותים שהציבור זכאי להם בשוויון ובאמון הציבור".
הוא ציין כי "הגורם שהרוויח באישום האישום מביצוע העבירה בפועל הוא עו"ד שלמה דרעי, ולכן מס הרכישה הופחת שלא כדין ועו"ד שלמה דרעי היה הנהנה העיקרי בעבירה, שכן לא ניתן ליחס לנאשם ניסיון התחמקות ממס לתועלתו האישית אלא העבירה המיוחסת לו היא לטובת אחיו".
גולומב הוסיף וטען: "יש לשקול את הסיבה לביצוע העבירה שהיא אינה בצע כסף. כשהנאשם קיבל את ההכנסה היא הגיע לחברה שבבעלותו אך עם שובו לחיים הפוליטיים הנאשם הודיע על כניסתה של החברה לפירוק, כאשר לגרסתו החליט שלא להמשיך לעסוק בייעוץ באמצעות החברה. כלומר, בין אם הסיבה הייתה שיקול עסקי ובין אם לא רצה להגיע לשיקול של חבר כנסת, המס לא היה הסיבה העיקרית לביצוע העבירה".
סנגורו של דרעי, עו"ד נבות תל צור, טען: "המשא ומתן לעריכת הסדר הטיעון ערך מספר חודשים, הוא נוהל בראשות חברי והדרגים הבכירים ביותר של רשויות המשפט של המדינה. נוכח העובדה שבתקופת פתיחת החקירה, מרץ 2016 כיהן דרעי כחבר כנסת ושר בממשלה, הנושא טופל על ידי היועמ"ש, למרות ששני האירועים התרחשו בכובעו של דרעי כאיש עסקים פרטי. בכל מה שקשור לאישום השני, הוא מדבר על העברת העסק לאחיו ובאישום הראשון של העברת נכס פרטי לאחיו, אין שום זיקה לתפקידו הציבורי".
השופט שמואל הרבסט: "נזק לקופת המדינה נגרם רק מהאירוע הראשון?"
עו"ד גולומב אישר
השופט הרבסט: "האם עורך הדין שלמה דרעי מועמד לדין?"
עו"ד גולומב: "עניינו ידון בנפרד".
עו"ד תל צור: "מר דרעי לא פצה פה, לא צפצף נגד החקירה, למרות שהוא יודע שהחשדות אוכלים אותו מבפנים. חבריי אומרים שמדובר בחקירה מורכבת ונגבו מדרעי מעל עשר הודאות, הוא שיתף פעולה באופן מלא וענה בסבלנות. לאורך אותן שש שנים קשות של חשדות חמורים שמרחפים מעל ראשו, הוא לא התבטא בנושאי החקירה. לא צריך לקבל פרס על כך שלא תקף את רשויות האכיפה, אבל התנהלותו היא דוגמה ומופת של איש ציבור מול מצב שהוא נקלע אליו מול גורמי החקירה".