פרקליטות מיסוי וכלכלה הגישה היום (ראשון) לבית המשפט המחוזי בתל אביב הודעה על הגעה להסדר טיעון עם השר לשעבר מודי זנדברג, יו"ר קרן היסוד לשעבר הנאשם בתיק כלי השיט. על פי ההסדר, זנדברג יודה בעבירה של הפרת אמונים במסגרת יחסיו עם מיקי גנור, והצדדים יבקשו בהסכמה מביהמ"ש לגזור על זנדברג עונש של שבעה חודשי מאסר בפועל שירוצו בעבירות שירות, קנס של 50 אלף שקל ומאסר על-תנאי.
פרשת הצוללות: הכנסת קבעה כי ועדת החקירה תהיה גלויה לציבור
בכיר לשעבר בחיל הים על פרשת הצוללות: "לא יכול להעלות בדעתי שנתניהו לא ידע"
כרוניקה של שחיתות: כל מה שאנחנו מפספסים בפרשת הצוללות | פרשנות
על פי כתב האישום המתוקן, זנדברג שימש בין השנים 2018-2010 כיו"ר קרן היסוד וקיים יחסי עבודה עם גורמי ממשל רבים. בעקבות רצונו של סוכן תאגיד תיסנקרופ מיקי גנור, אותו הכיר זנדברג, בקבלת מידע הנוגע למגעים בין ישראל לגרמניה לצורך רכישת ספינות מגן מתיסנקרופ ולקידום המגעים, קבע זנדברג שלוש פגישות בין גנור לבין מנהל לשכת ראש הממשלה דאז אייל חיימובסקי, והשתתף בפגישות.
עוד עולה מהמסמך, כי זנדברג שוחח עם עובדי ציבור עמם היו לו קשרים במסגרת תפקידו בקרן היסוד, זאת לצורך קבלת מידע שנועד לסייע לגנור לקדם את עסקאות כלי השיט מתאגיד תיסנקרופ, ולהעבירו לגנור. כמו כן, הוא עניין את גנור במיזמים עסקיים שונים, כל זאת בזמן שגנור שילם לו בין השנים 2012-2016 בשבע הזדמנויות סך כולל של 103 אלף שקלים.
מכתב האישום המתוקן עולה עוד כי זנדברג פעל תוך שהוא מצוי בניגוד עניינים בין הקשר העסקי המתמשך בינו לבין גנור וקבלת הכספים ממנו, ומודעותו לאינטרסים הכלכליים המשמעותיים בהם אחז גנור באשר לקידום עסקאות כלי השייט מתאגיד תיסנקרופ - לבין תפקידו כיו"ר קרן היסוד, אותו היה עליו לנצל לקידום עניינה של קרן היסוד בלבד. בכך, על פי כתב האישום, פגע זנדברג פגיעה מהותית בטוהר המידות, באמון הציבור ובתקינות פעולות המנהל.
עורכי הדין ירון קוסטליץ, שמחה אלבחרי ומיכל מן: "אנו מברכים על כך שהפרקליטות השתכנעה מטענותינו וחזרה בה מכתב האישום המקורי החמור. כעת, משהעננה הוסרה מעל ראשו, יוכל מודי זנדברג להמשיך בחייו".