אזרחית ישראלית-איראנית, שהואשמה בריגול עבור משמרות המהפכה באיראן, ניסתה היום (חמישי) לשים קץ לחייה בביתה שבחולון - מצבה קריטי. צוותים רפואיים שהוזעקו לביתה איתרו אותה לאחר שהיא בלעה כדורים, ופינו אותה לבית החולים כשהיא במצב אנוש.
על פי כתב האישום שהוגש נגדה ונגד בן זוגה, המרגל האיראני "ראמבוד" יצר קשר עם איתה באמצעות פייסבוק, אז הציג את עצמו כרווק מוסלמי אמיד מטהרן, המתעניין בדת היהודית ומעוניין לעלות לישראל. לאורך הקשר ביניהם, הטיל ראמבוד על הנאשמת משימות צילום וביקש לקבל מידע.
חרף ידיעתה של הנאשמת, כי ראמבוד פועל מטעמם של שלטונות איראן וגופי המודיעין שלה, שלחה לו פריטי מידע, תמונות וסרטונים בהתאם לבקשותיו. בתמורה, קיבלה ממנו מידע על המתרחש באיראן, זאת במטרה לשדרו לקהל המאזינים בערוצי התקשורת בהם שידרו היא ובעלה.
עו"ד בן-ציון ציטרין, המייצג את בני הזוג, מסר בתגובה כי הוא "מזועזע אך לא מופתע". הוא הסביר, "מרשתי זועקת מיום הראשון למעצרה, לפני שמונה חודשים וחצי, שהיא ובעלה חפים מפשע, שהיא לא התכוונה לפגוע בביטחון המדינה, נהפוך הוא. מתברר ששב"כ חקר בפרשה עשרות נשים שהיו בקשר ברשתות החברתיות עם הגורם האיראני והזהיר אותן מפני המשך הקשר אתו. אך לא את מרשיי ועוד שלוש נשים שלא מבינות מה רוצים מהם. לקחו משפחה נורמטית והרסו את חייה.
"הפרקליטות מבקשת להשית על מרשתי עונש חסר תקדים של חמש שנות מאסר למרות שמי שמעורים בתיק המתנהל אל מול תקדימים משפטיים של מרגלים מסיבות אידיאולוגיות קיבלו את עמדתנו שעל מעשה טפשות יש להסתפק לכל היותר בעבודות שירות. מרשתי איבדה צלם אנוש, לא יכולה לשמש כאם לשלושת ילדיה, לא לעבוד, נכנסת ויוצאת מבי"ח אברבנאל ולא יכלה לשאת עוד את הסיטואציה הבלתי אפשרית שבה היא, בעלה ומשפחה נמצאים. מחמת איסור פרסום איני יכול לפרט אך ברור שיש כתובת ברורה למה שקרה. בשלב זה אני מתפלל לשלומה. הילדים והמשפחה זקוקים לה".
רני עמרני, מנהל רדיו רן בפרסית, שהכיר את הנאשמת מחולון, סיפר עליה שהייתה "פעילה למען העדה, עוזרת הרבה לאיראנים במצוקה מחוץ לאיראן". לדבריו, ראמבוד הזדהה בפניה כיהודי והתחיל את שיחתם בעברית כדי להטעות אותה. "אמר לה ששהוא הולך לבית כנסת בטהראן, שאנחנו מכירים טוב מאוד. לא יודע מה בדיוק קרה בינו לבינה, אבל מאמין שרוב הנשים שנעצרו הן תמימות שהיו במשברים משפחתיים והוא ניצל אותן רגשית ואולי גם כספית".
הוא סיפר כי היא הייתה במצב כלכלי קשה. "יכול להיות שניסו לעזור לה. אני מאמין שגם אם עשתה משהו, היא עשתה את זה בתמימות או לא ידעה למי היא שולחת את המידע. קשה לי להאמין שהחשודים עשו את זה בכוונה".