הכתבה נכתבה בשיתוף אוביטר

עו"ד יעל בן דוד 

המשפט המפורסם על גירושין הוא שיותר משצריך לדעת עם מי להתחתן - צריך לדעת ממי להתגרש. וזה נכון. גירושין זה עסק קשה, הליך מתיש שפורט על כל העצבים החשופים שלנו. מי שפעם אהבנו עד כדי כך שעמדנו מולו בחופה, זה שהבאנו איתו ילדים, הפך מאוהב לאויב. הגבול הדק שבין אהבה לשנאה. אני רואה את זה כל יום בחיי המקצועיים ומבינה כמה קל להישאב אל תוך המלחמה הזו של 'הוא עשה ככה', 'לעולם לא אסלח לה', 'היא רוצה את הכל', 'הוא רוצה נקמה' ועוד ועוד. 

עורכת הדין יעל בן דוד (צילום: דוד דרזי )
עורכת הדין יעל בן דוד (צילום: דוד דרזי )

בלי לשפוט, מדובר ברגשות לגיטימיים ונורמליים במסגרת המשבר הזה, אבל אני מציעה דרך אחרת. אני מציעה שתעצרו לרגע, תנשמו עמוק ותגידו לעצמכם שגם אם נפלתם לסטטיסטיקה הזו של גירושין, אתם לא תהיו מאלה שמבלים שנים על גבי שנים בבתי המשפט. אתם תתעללו גם על הרגשות הכואבים ביותר שלכם כדי שתוכלו כמה שיותר להתחיל בדרך חדשה. אתם עושים בכך חסד לילדים שלכם, שהם הדבר הכי חשוב בכל הסיפור הזה - אבל גם, ולא פחות חשוב, עושים חסד עם עצמכם - מאפשרים לעצמכם להיפרד ולהמשיך הלאה בחיים שלכם. 

הדרך לסיים את חיי הנישואין בטוב עוברת בהסכם גירושין טוב ומאוזן לשני הצדדים. יחד עם זאת, חשוב להקפיד שההסכם הזה מכיל את כל הפתרונות לסוגיות שבין הצדדים, בייחוד כשיש ילדים בתמונה. בנוסף, עליו לצפות פני עתיד, כלומר למצוא פתרונות לבעיות שככל הנראה עוד יצוצו בהמשך הדרך. כך שלא תצטרכו בכל פעם לריב על סוגיה חדשה שמתעוררת. 

אז מה הם העקרונות החשובים להסכם גירושין מאוזן?

שוויון והגינות: ההסכם צריך להתבסס על עקרון השוויון ולהיות הוגן לשני הצדדים. זה כולל שוויון כלכלי, תרומה משותפת בגידול הילדים, וחלוקה הוגנת של הנכסים והרכוש שנרכש במהלך הזוגיות.

רווחת הילדים: העניין העיקרי צריך להיות איך לשמור על רווחתם של הילדים בעקבות הגירושין. זה כולל את ענייני הטיפול בהם - המשמורת והסדרי השהייה, החינוך, הבריאות והצרכים הרגשיים של הילדים. יש לקדם שיתוף פעולה בין ההורים ולאפשר לשני  ההורים להיות מעורבים בחיי הילדים.

תקשורת ושיתוף פעולה: ההסכם צריך להכיל עקרונות של תקשורת ושיתוף פעולה בין ההורים. זה כולל קביעת דרכי התקשורת בין ההורים בענייני הילדים, כולל ערוצים כגון טלפונים, הודעות טקסט, או פגישות פיזיות במקרים שבהם זה אפשרי.

חלוקת הזמן והאחריות: חשוב להסכים על חלוקת הזמן והאחריות לגידול הילדים. זה כולל את קביעת לוח זמנים מדויק שבו יתבצע החלוקה, כמו גם דרישות מחייבות כמו הסכמה על אירוח מסוים בימי חגים או חופשות.

פיצויים ותמיכה כלכלית: ההסכם יכול לכלול תמיכה כלכלית מצד אחד לאחר, בהתאם לצרכים והיכולת הכלכלית של כל צד. זה יכול לכלול תמיכה כלכלית לילדים ותמיכה כספית זמנית לצד שנפגע כלכלית כתוצאה מהגירושין.

ייצוג משפטי: במקרים מסוימים, ייתכן שהצדדים יבחרו להשתמש בייעוץ משפטי כדי לסייע בהגעת להסכם גירושין מאוזן. ייעוץ משפטי יכול לספק עזרה בנושאים כמו חלוקת הנכסים, זכויות ההורות, ותמיכה כלכלית. בנוסף, ייעוץ משפטי בעריכת ההסכם יסייע בהעלאת סוגיות שטרם עלו בין הצדדים. מגשר או יועץ משפטי לעריכת ההסכם כבר מכיר ויודע מהן הבעיות הצפויות בין גרושים וגם עשוי להציע פתרונות יצירתיים לפתרון אותן הבעיות. 

כאשר מקפידים על עקרונות אלה ניתן להבטיח שהסכם גירושין יתאים לצרכים הייחודיים של המשפחה ויאפשר המשך שיתוף פעולה ותמיכה בין ההורים, תוך שמירה על רווחת הילדים במרכז תשומת הלב.

מוזמנים לפנות לעו"ד יעל בן דוד שלה ניסיון רב בתחום ותקבלו הכוונה.

דרך העצמאות 57, חיפה. טל: 07-33246767
נייד : 054-5653999
פקס: 04-8620566

הכתבה באדיבות פורטל המשפט obiter.co.il

הכתבה הינה במסגרת שיתוף פעולה עם חברת אוביטר, במידה ומצאתם טעות בכתבה מוזמנים לשלוח את התיקון למייל: [email protected]  
(לצורך איתור מהיר של הכתבה, חשוב להקפיד לכלול במייל את הלינק של הכתבה).

הכתבה נכתבה בשיתוף אוביטר