התנועה לאיכות השלטון הגישה היום (חמישי) עתירה לבית המשפט העליון כנגד אפי נוה וביקשו צו למנוע את התמודדותו של נוה לראשות לשכת עורכי הדין לאחר שהורשע בקבלת דבר במרמה.
מכה לאפי נוה: בית המשפט המחוזי דחה את ערעורו וערעור הפרקליטות
לאחר דחיית ערעורו: האם אפי נוה יוכל להתמודד על ראשות הלשכה?
כזכור, בית המשפט המחוזי דחה את ערעורו של אפי נוה בפרשת מעברי הגבול בנתב"ג והשאיר את הרשעתו בקבלת דבר במרמה ויציאה וכניסה לישראל שלא על פי החוק. בית המשפט גם דחה את ערעור הפרקליטות על קלות העונש. כאמור, על נוה וזוגתו בר כץ גזר בית המשפט השלום בראשל"צ מאסר של חודשיים על תנאי וקנס של 2,000 ש"ח.
תחילתה של הפרשה נוגעת לנסיעה פרטית של נוה, יחד עם זוגתו. למעשה פעל נוה כדי לאפשר את מעבר הגבול בנתב"ג, זאת באמצעות שימוש בכרטיס מעבר של אדם אחר בביקורת הגבולות. לאחר שהגישור בין הפרקליטות לנווה לא צלח, התנהל תהליך הוכחות בין הצדדים ולאחריו כאמור הורשע נוה במסגרת הכרעת הדין.
לפי עובדות כתב האישום נוה ובת זוגו הגיעו בשתי הזדמנויות שונות, בתכנון מראש, לעמדות הממוכנות באולם ביקורת הגבולות בנתב"ג, שם הזדהה יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר בעמדה והונפק עבורו גייט פאס. בת זוגו, כך על פי המיוחס בכתב האישום, לא הזדהתה בשום שלב, עברה את שערי המעבר באמצעות הגייס פאס שהונפק עבור נוה וניתן לה על ידו, וכך עזבו את שערי המעבר.
עוד צוין בכתב האישום כי בעת שחזרו נוה ובת זוגו לישראל, בקרית גבול ששהתה במקום הבחינה בהתנהלותם ותשאלה אותם בנושא. בתשובה לשאלותיה "היתמם" נוה, על פי כתב האישום, והציג מצג כוזב לפיו אינם יודעים במה מדובר, ותחילה אף טען כי הוא בכלל לא מכיר את בת הזוג שהייתה איתו. עם זאת, השניים עוכבו לבירור מעמיק יותר שהוביל בהמשך לחקירת המשטרה.