סערה התחוללה במהלך יום הכיפורים במספר ערים חילוניות, כאשר אזרחים הקימו מחיצות המפרידות בין גברים לנשים במרחב הציבורי. בג"ץ פסק לאחרונה לטובת עיריית תל אביב שהחליטה לאסור תפילות בהפרדה, אך לא כולם חושבים כי האזרחים פעלו בניגוד לפסיקה. "הם אמנם התחכמו ויצרו מעין הפרדה באמצעות דגלי ישראל", הסביר עורך הדין דוד מנע. "אך להפרדה לא הייתה כל משמעות ואנשים יכלו לשבת איפה שרצו".
הסערה הבאה בדרך? יוזמות החקיקה שבוחנים בקואליציה לאחר העימותים ביום כיפור
רה"מ: "אין סייג לשנאה משמאל"; גנץ: "נתניהו מחולל השנאה הגדול ביותר"
מנע קרא גם לעגן בחוק את ההפרדה במרחב הציבורי לצורכי תפילה: "אני בעד שיחוקקו חוק שיסדיר את זכותו של אדם לפעול על פי פרקטיקות דתיות לפי דתו. הימין והדתיים חייבים להעביר את החקיקה כבר עכשיו על מנת שביום כיפור הבא לא יוכלו למנוע זאת".
לעומתו, יש גם כאלו שטוענים כי ההפרדה במרחב הציבורי הייתה מנוגדת לפסיקת בג"ץ שאישר את האיסור על ההפרדה. ד"ר מנחם הופנונג מהמחלקה למדע המדינה באוניברסיטה העברית מסביר: "החלטת בג"ץ טרם פורסמה במלואה. על פי מה שדווח בתקשורת ההחלטה היתה ברורה, אין היתר לתפילה בהפרדה. על פי שראיתי בטלוויזיה מארגני התפילה כן ניסו לקיים תפילה בהפרדה בניגוד לפסיקת בג"ץ".
בעקבות סערת ההפרדה בתל אביב הועלתה יוזמה בקואליציה לקדם בחקיקה לאחר פסיקת הבג"ץ ואירועי יום הכיפורים, בה תתאפשר תפילה בהפרדה במרחב הציבורי. יש מספר כיוונים שנבחנים להצעת החוק, ביניהם תיקון לחוק איסור הפליה ושינוי בתקנות.
ח״כ אוהד טל (הציונות הדתית) אמר 'למעריב': "תנועת ראש יהודי מקיימת כבר כמה שנים את תפילות יום הכיפורים בת"א בהשתתפות אלפי אנשים מכל גווני הקשת של החברה הישראלית שמגיעים מרצונם החופשי להיות חלק מהאירוע. פס"ד והנסיון למנוע מהם את קיום התפילה בטענה שזו אפליה, זאת מציאות בלתי מתקבלת על הדעת כאן במדינת היהודים. בכוונתי להגיש הצעת חוק שתפעל לתיקון העניין הזה בהתאם לסטטוס קוו, באופן שיאפשר באמת חופש דת ושיוון לכולם ולהנות לפי בחירתם ורצונם החופשי מאירועים מסוג זה".