החלטתו של השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, להדיח את נציבת בתי הסוהר קטי פרי, מעוררת סערה בארגון שממלא תפקיד חיוני בשמירה על ביטחון המדינה, ובמערכת הפוליטית. תנועת אומ"ץ שוקלת לעתור לבג"ץ נגד ההחלטה, שמהווה הפרה של ההסכם הקואליציוני עם המחנה הממלכתי. 

חוזרים לעוטף? התוכנית של מערכת החינוך, המענק והמהפך בכיתות הכוננות
בכיר ישראלי מבהיר: "המלחמה תיקח לפחות עוד חצי שנה" | דיווח

ראשי אומ"ץ – היו"ר פנחס פליצ'ה פלד ויו"ר המועצה הציבורית של התנועה, עו"ד יצחק מינא – הבהירו כי ייתכן שאין מנוס מפנייה לערכאה שיפוטית: "הסכם שאושר על-ידי הממשלה כולה מחייב את כלל השרים. אנו מצויים במלחמה, ובעת הזו זעזועים מיותרים ולא מחויבי המציאות פוגעים אנושות בחוסן הביטחוני ובלכידות החברתית של מדינת ישראל".

ההסכם הקואליציוני שאפשר את הרחבת הממשלה לאור מצב החירום, ואת הצטרפותם של בני גנץ וגדי אייזנקוט לקבינט המלחמה, קובע כי כל מינויי הבכירים יידחו עד לתום המלחמה. הממשלה כאמור אישרה את ההסכם, לפיו המפכ"ל, הרמטכ"ל, נציבת בתי הסוהר, יועצים משפטיים ועוד נושאי ונושאות משרות מרכזיות בשירות הציבורי יישארו בתפקידם עקב מצב החירום והצורך ביציבות מרבית בכל המערכות.

למרות זאת, מתעקש השר בן גביר למנות את מזכירו הביטחוני, ניצב קובי יעקובי, לממלא מקום נציב בתי הסוהר. "שירות בתי הסוהר ממלא תפקיד משמעותי בלחימה", ציין פליצ'ה פלד, "הארגון מחזיק במספר כלואים שלא היה כדוגמתו ובפרט באלפי מחבלים מסוכנים שנתפסו בישובי העוטף וברצועת עזה. המתח במתקני הכליאה רב, ובנוסף צפוי שירות בתי הסוהר לנהל מבצע שחרור אסירים במסגרת עסקת השבת חטופים עתידית. כל אלה מחייבים את השארתה בתפקיד של רב גונדר קטי פרי שמכירה היטב את המערכת המורכבת".

בתנועת אומ"ץ מודעים למלכוד הפוליטי של ראש הממשלה נתניהו: מצד אחד, החשש מפרישת בן גביר ומפלגת "עוצמה יהודית" מהקואליציה ואולי אף נפילת הממשלה. מצד שני, החשש מפני יציאת המחנה הממלכתי מממשלת החירום עקב הפרתו הבוטה של ההסכם הקואליציוני. יחד עם זאת לאור האינטרס הציבורי המובהק במניעת הדחת נציבת בתי הסוהר, הוחלט באומ"ץ לבחון את החלטת הממשלה בנושא, ובמידת הצורך לעתור לבג"ץ.