"הכת הירושלמית" של אהרון רמתי: בתום הליך משפטי בן ארבע שנים, הנאשם בפרשת הכת בירושלים, אהרון רמתי, מנהל סמינר באר מרים בבירה, הודה והורשע בבית המשפט המחוזי בירושלים בהחזקה בתנאי עבדות. ב- 26 במרץ ייגזר דינו במסגרת עסקת טיעון מול הפרקליטות והוא צפוי לרצות תשעה חודשי עבודות שירות ולשלם פיצוי לקורבנות.
כביש חוצה עזה: המחיר הכבד שמשלם חמאס ומנוף הלחץ על ישראל
"המועד מוארך עד היום": המסר המאיים של בג"ץ בעתירה לגיוס החרדים
הפרקליטות הגישה כתב אישום הכולל מספר סעיפים חמורים בעניינו אך אלו ירדו מכתב האישום ורמתי הודה והורשע כאמור בכתב האישום המתוקן הכולל את הסעיף להחזקה בתנאי עבדות של 11 נשים עליהן מבוסס כתב האישום ושהיו באותה כת.
הדר פדידה, אחת הנשים שהייתה שם 12 שנים: "קשה לי מאוד עם העסקה שנחתמה ביניהם אבל לפחות הוא הודה במשהו היום וסעיף משמעותי. קשה לי שהוא לא ייכנס לכלא כי היום בבית המשפט הוא הודה שהוא עבריין והוא צריך לשבת מאחורי סורג ובריח. לצערי אני יודעת שעדיין יש בנות שנופלות ברשת וכן יש לא מעט בנות ונשים באותו סמינר שאני הייתי אז למעשה הוא מודה במה שעשה לנו, אבל מה הלאה?".
על פי כתב האישום שהוגש באפריל 2020, רמתי החל לאסוף סביבו נשים צעירות החל משנת 2008, רובן חוזרות בתשובה או מגיעות מרקע משפחתי של חזרה בתשובה, אותן איגד תחת מסגרת שהקים בשכונת שערי חסד בעיר, אותה כינה "סמינר באר מרים". החל משנת 2009, פעל הסמינר והנשים התגוררו בו ושמעו שיעורים בנושא דת ורוח מפיו של רמתי מידי יום. במבנה שהו, נכון לעת המעצר מוקדם יותר השנה, כ-50 נשים, בתנאי צפיפות קשים ובתחזוקה ירודה מאד של המבנה.
בנוסף צוין כי באמצעות אותן דרשות ושיעורי דת, גרם רמתי לנשים להאמין בקדושתו ובכך השפיע על מחשבתן ותודעתן, תוך דרישה כי יבטלו את רצונותיהן האישיים, לרבות ניתוק קשרי משפחה באופן מוחלט, זאת, לטענתו, כדי שיוכלו לקחת חלק במשנתו הרוחנית.
עוד נכתב כי חיי הנשים בסמינר נוהלו על ידי מנהל הכת באופן מוחלט, כמו גם הוצאותיהן הכספיות ושגרת חייהן היומיומית. בנוסף, צוין כי במספר הזדמנויות, העביר רמתי מסר לפיו ניתן להשתמש בענישה פיזית בעת חינוך הילדים, לרבות הכנסת סחוג לפיהם, עונש שהונהג בתחומי הסמינר כמה וכמה פעמים.