הכתבה נכתבה בשיתוף אוביטר

קשר זוגי יכול להיות יקר ולא כלכלי, ולכן, כל  זוג שרואה עתיד משותף, חייב לנסות ולבנות את הקשר ואיך הוא יראה. לא מדובר על מי יוריד את הזבל, אנחנו מדברים כאן על הדברים הגדולים באמת. ואגב, זה נכון הן לגבי בעלי עסקים או נכסים והן לגבי מי שאין ברשותו דבר. 

בסופו של דבר, כמו כל "עסק" אחר, גם את הזוגיות שלנו אנחנו צריכים לנהל, ועדיף לעשות זאת מבעוד מועד. זוהי גם הדרך לבניית בסיס יציב לזוגיות שלנו. 

מי שיגיד לכם שלאהבה אין חוקים, צודק, הוא רק שוכח את ההמשך של הרעיון הזה, כי לאהבה אין חוקים אבל למיסוד של היחסים דווקא יש. רוב האנשים מניחים שהאקט הרומנטי והקסום הזה של עמידה מתחת לחופה הוא קידוש של מערכת היחסים מול המשפחה והחברים, אבל האמת שמדובר בעסקה כלכלית משפטית שהתנאים שלה לא פעם נחשפים רק כשמגיעים לכדי פרידה וגירושים. 

מערכות היחסים אולי נולדו מאהבה, אך בינם לבין הרומנטיקה אין כמעט דבר. 

קשר זוגי מורכב מחוזה מסועף שכולל תנאים רגשיים, כלכליים, חברתיים, מיסויים וביטוחיים. 

מראשית הדרך המשותפת מתחילה למעשה מערכת של כללים והתניות שמחייבות את בני הזוג, כמו למשל לחלוק את העסק שהקמתם, את הפנסיה, הבית, החסכונות. כמובן, גם החובות וההתחייבויות משותפות, גם אם רק צד אחד יצר אותם. 

הסכם לחיים טובים יותר
כדי להגן על עצמכם בתוך מערכת היחסים הזו, וגם כדי לייצר בסיס יציב לזוגיות הזו, מומלץ לחתום על הסכם חיים משותפים. איך מגיעים אליו? קודם כל תדברו ביניכם. זה נכון כל הזמן לכל דבר, קחו בקבוק יין, דף ועט ושבו לכתוב מה כל אחד מכם מביא כלכלית לקשר הזה, וודאו שאתם לוקחים בחשבון גם דברים שרוב האנשים שוכחים כמו למשל קופת גמל, קרן השתלמות חסכון פנסיוני ואפילו אופציות או איזה ביטקויין שובב שקניתם מזמן.

כשהרשימה הזו מולכם תשאלו את עצמכם וגם אחד את השני, מה מתוכה תרצו לחלוק עם בן הזוג, ומה תרצו לשמור לעצמכם. הרשימה היא הבסיס לכינון הסכם חיים משותפים, כי בינינו לרוב  כשהכסף יוצא מהחלון האהבה נבעטת מהדלת.

הסכם חיים משותפים הוא מסמך חוזי שנועד להסדיר את היחסים הכלכליים והמשפטיים בין בני זוג המנהלים מערכת זוגית. הסכם זה מסדיר מראש את הזכויות והחובות של כל צד, ובכך מונע מצבים בלתי רצויים ומייתר סכסוכים משפטיים יקרים במידה ותיפרדו בהמשך הדרך.

מה צריך להיכלל בהסכם חיים משותפים?
הסכם חיים משותפים יכול לכלול מגוון נושאים, החל ממבנה הבעלות על הנכסים המשותפים (דירה, רכב, חשבונות בנק וכו'), חלוקת ההוצאות השוטפות, הסדרי משמורת וזמני שהות של כ"א על ילדים משותפים, ומנגנוני פתרון סכסוכים במקרה של פרידה. ניתן גם להגדיר בהסכם את מעמדו המשפטי של הזוג לצורך מיסוי, ביטוח ורווחה.

המלצה נוספת היא לערוך את ההסכם באמצעות עורך דין מנוסה שיוכל להבטיח את תקפותו המשפטית ושיקפיד על שמירת זכויות שני הצדדים באופן שוויוני והוגן. עורך הדין יכול גם להתאים את ההסכם לצרכים הספציפיים של הזוג.

משרד עורכי דין עינבר לב, מתמחה בניהול, טיפול וייצוג תיקים בדיני משפחה, צוואות וירושות, תוך התמחות מיוחדת בהיבטים הכלכליים, הנגזרים מסכסוכי זוגות עתירי הון ורכוש.

עו"ד עינבר לב, הינה אחת מעורכות הדין הבולטות בתחומי התמחותה, המביאה שנות ניסיון רבות, מיומנות וידע יקר ערך בכל תיק מנוהל, בשילוב גישה אישית, אנושית וחמה.

הכתבה באדיבות פורטל המשפט obiter.co.il

הכתבה הינה במסגרת שיתוף פעולה עם חברת אוביטר, במידה ומצאתם טעות בכתבה מוזמנים לשלוח את התיקון למייל: [email protected]    
(לצורך איתור מהיר של הכתבה, חשוב להקפיד לכלול במייל את הלינק של הכתבה).

הכתבה נכתבה בשיתוף אוביטר