בית המשפט העליון דחה היום (חמישי) את ערעורו של עורך הדין תאמים יונס, שנתפס בכלא שאטה כשברשותו מסרים כתובים בשפה הערבית, אותם התכוון להעביר לידי אסירים ביטחוניים בניגוד לחוק ולנוהלי שב"ס. בית המשפט הותיר על כנה את החלטת נציב שב"ס רב גונדר קובי יעקובי למנוע מעו"ד יונס מפגש עם אסירים ביטחוניים לתקופה של חצי שנה. נזכיר כי עורך הדין הוא אחיו של המחבל כרים יונס ששוחרר מהכלא לאחרונה אחרי 30 שנות מאסר.
אסיר שיחד סוהר כדי שיבריח לו ציוד לכלא, כתב אישום הוגש נגד השניים
ההחלטה על מניעת המפגשים התקבלה לאחר שנתפסו ברשותו של עו"ד יונס מסמכים כתובים בשפה הערבית. הוא הוזהר בידי שב"ס שיש כנגדו מידע מודיעיני על כוונתו להעביר מסרים לאסירים הביטחוניים, וצוין כי בעקבות כך, רב גונדר יעקובי, עוד כשכיהן כמ"מ נציב שב"ס, החליט למנוע מפגשים של העו"ד עם האסירים למשך 96 שעות.
בעקבות ההחלטה לעצור ולאסור על המפגשים שלו עם מיוצגיו, עתר עו"ד יונס, הנושא תעודה של לשכת עורכי הדין, לבית המשפט המחוזי בנצרת. שם, חשף בתגובתו כי במסגרת תפקידיו הוא קשור בהסכם עם הרשות הפלסטינית - מחלקת האסיר, לפיו הוא מייצג אסירים ביטחוניים.
הוא ציין כי מחלקת האסיר היא אותה מחלקה שביקשה ממנו לדרוש בשלומם של האסירים, ולהעביר להם מסר לפיו משפחותיהם מרגישות טוב. "אין בכך כל פסול, ולהיפך - במצב מלחמה חשוב להרגיע את האסירים", אמר עו"ד יונס.
עם זאת, כאמור, בית המשפט המחוזי דחה את בקשתו והותיר על כנה את החלטת שב"ס לפיה נאסר עליו לקיים מפגשים עם אסירים ביטחוניים, תוך שהוא מאמץ את עמדת שב"ס ממנה עלה כי ההחלטה של הנציב נעוצה ברצון למנוע העברת מסרים אל אסירים ביטחוניים מגורמי חוץ, במיוחד לא בתקופת מלחמה, זאת בין היתר כדי למנוע הסלמה בבתי הכלא הביטחוניים, התארגנות בין האסירים ובעיקר יצירת קשר בין ארגון החמאס לפעיליו השוהים בכלא , באמצעות קודים מוסכמים.
עו"ד יונס, ערער על ההחלטה שהתקבלה בבית המשפט המחוזי לבית המשפט העליון ובתום דיון שנערך אתמול, העביר בית המשפט העליון היום את החלטתו לפיה הוא מותיר על כנה את החלטת בית המשפט המחוזי בנצרת ודוחה את ערעורו של עו"ד יונס.
נזכיר כי מדובר בתקופת מלחמה שבה מקפידים בשב"ס הקפדה יתרה שלא לאפשר העברת מסרים לאסירים ביטחוניים ובכללם אסירי הנוח'בה. גורמים בשב"ס ציינו: "מדובר בהחלטה שניתנה היום לאחר דיון בבית המשפט העליון שהתקיים אתמול, בעקבות אירועים שבהם עורכי דין שבאים לבקר אסירים ביטחוניים לרבות ומעבירים להם מסרים. במקרה האמור שהתעסקנו איתו, מדובר בעורך דין תאמים יונס, בעל תעודת עריכת דין של לשכת עורכי הדין, שנתפס עם מסרים כתובים ונעצר בבית הסוהר שאטה, נתפסה ברשותו ניירת בשפה הערבית, שמכילה מסרים מגורמי חוץ. מדובר במסרים בזמן מלחמה כששב"ס סגר את כל הדרכים לקשר מחוץ".