זוג פנסיונרים בשנות ה-80 לחייהם, החליטו לצאת לטיול מאורגן באוזבקיסטן. אבל אז פרצה המלחמה, והכל השתנה פתאום, הרעיון לטוס למדינה מוסלמית נראה מפחיד ויום לפני הטיסה, החליט הזוג לבטל את השתתפותם. חברת התיירות לא הסכימה להחזיר את הכסף, אך רשמת בית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב, הלנה בורוכוביץ' ליטוין, קבעה כי יוחזר לבני הזוג הקשישים 40 אחוזים מהעסקה.

על פי התביעה, בני הזוג, הזמינו טיול מאורגן בעלות של 23,110 שקלים. הטיול היה אמור לצאת ב-9 באוקטובר 2023, יומיים לאחר פרוץ המלחמה. בשל המצב הביטחוני והחשש לטייל במדינה מוסלמית והפיגוע שאירע באלכסנדריה שבמצרים, שקטל את חייהם של שני מטיילים ישראלים, הודיעו בני הזוג לחברת התיירות על ביטול השתתפותם יום לפני מועד היציאה.

חברת התיירות סירבה להחזיר את כספם של בני הזוג, בטענה כי הטיול לאוזבקיסטן יוצא כסדרו וכל השירותים כבר הוזמנו עבורם כך שלצערם אם תבטלו, דמי הביטול הינם מלאים. בני הזוג טענו כי המצב הביטחוני מהווה "סיכול חוזה" ודרשו את השבת מלוא הסכום, או לכל הפחות את החלק עבור שירותים שלא נוצלו כגון כלכלה, הסעות ותשר לנותני שירותים.

מנגד, חברת התיירות טענה כי פעלה בהתאם לתנאי ההסכם שקובעים כי "פחות מ-7 ימים לפני היציאה דמי ביטול מלאים". החברה הדגישה כי חלק מהקבוצה ביקשה לקיים את הטיול וכי לא הייתה מניעה אובייקטיבית לצאת לטיול.

אולם הרשמת הלנה בורוכוביץ' ליטוין קבעה בפסק דינה כי יש לחלק את הסיכון בין הצדדים. היא ציטטה מפסק דין קודם שעסק בביטול טיול בתקופת הקורונה: "כל אחד מן הצדדים צריך לשאת בחלק מן המחיר, שגבה המצב הלא צפוי אשר נוצר," בהחלטתה קבעה הרשמת: "סבורני כי במצב דברים כבענייננו, כאשר הטיול חל שלושה ימים בלבד לאחר פרוץ אירועי השביעי באוקטובר, במצב חוסר הוודאות ובו היו נתונים כלל תושבי המדינה, יש בהחלט מקום לחלק את הסיכונים בין שני הצדדים". לפיכך, נפסק כי חברת התיירות תשיב לבני הזוג 40% מעלות הטיול, סכום של 9,244 שקלים.