הרשות הפלסטינית עתרה לבג"ץ נגד מדיניותה של מדינת ישראל להטיל פיצויים עונשיים על מי שמתגמל טרור, כמו הרשות הפלסטינית. בניגוד לתמונה שמנסים לצייר לעתים לציבור, הרשות הפלסטינית אינה 'מתונה' לעומת ארגוני טרור. הרשות הפלסטינית מתגמלת מחבלים לפי 'מחירון דמים', כך שככל שהפיגוע היה קשה יותר, המחבל מקבל תגמול גבוה יותר.
בשל כך, הוחלט לחוקק את החוק לפיצוי קורבנות טרור. החוק הזה נועד למטרה אחת: שהרשות הפלסטינית תשלם לנפגעי טרור. מי שנפצע יקבל חמישה מיליון, בעוד מי שנרצח, יורשיו יקבלו 10 מיליון. כעת הרשות הפלסטינית מנהלת תיק בבג"ץ, בו היא דורשת מהשופטים להורות על בטלותו של החוק – וכך בעצם תוקפת את מדיניות ישראל נגד מתגמלי טרור. השופטים בחרו שלא לקבוע כי לרשות הפלסטינית אין זכות עמידה, והתיק מתנהל בימים אלה מול השופטים.
בעקבות כך, חבר הכנסת שמחה רוטמן העומד בראש ועדת חוקה, החליט לקדם תיקון נוסף לחוק יסוד השפיטה. התיקון הקודם שיזם רוטמן לחוק ביטל את עילת הסבירות. החוק עורר סערה ציבורית עזה, שהובילה לראשונה בהיסטוריה של מדינת ישראל לביטול של חוק יסוד על ידי בג"ץ. כעת, החוק שרוטמן מקדם זוכה לתמיכה רחבה מהקואליציה והאופוזיציה גם יחד.
החוק, במידה ויעבור, ישלול מהרשות הפלסטינית את זכות העמידה שלה בפני בג"ץ, כך שהשופטים לא יהיו מוסמכים לקיים דיון בעתירות שתגיד הרשות הפלסטינית והן יידחו באופן אוטומטי. החוק אינו מכוון רק לרשות הפלסטינית, אלא לכל "גורמים עוינים למדינת ישראל, לרבות כאלה הפועלים במישרין ובאופן מוצהר לפגיעה באזרחיה באמצעות מעשי טרור". היום החליטה הממשלה להביע תמיכה בחוק, כך שהסיכויים שהוא יעבור ובג"ץ יוגבל – הולכים ועולים.